Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında koğuş arkadaşı emekli albay Hasan Atilla Uğur hakkında da gözaltı kararı verildi. Kıbrıs'ta bulunan ve Notbir'e konuşan Uğur, Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin bilgi kirliliğinin arttığını bu nedenle ifadeye çağrılmasının normal olduğunu belirtti. Uğur, "Ne biliyorsak anlatacağız" dedi.
AKŞAM İSTANBUL'A DÖNECEĞİM
Uğur, "Günlerden beri FETÖ’cüler tarafından o kadar çok kirli bilgi yayılıyor ve dezenformasyon yapılıyor ki savcıların beni çağırması çok normal. Şu anda şehir dışındayım akşam İstanbul’a döneceğim ve ifade vereceğim. Benimle birlikte koğuş arkadaşım Hasan Ataman Yıldırım‘la ilgili de bir işlem yapılmış. Savcıların beni ifadeye çağırmasının çok doğal olduğunu düşünüyorum, son derece normal. Benim hiçbir şüphem yok o gün de bildiklerimizi anlatmıştı bugün de gidip ne biliyorsak anlatacağız." dedi.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca, MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen 2026/15142 sayılı soruşturma kapsamında, müteveffanın cezaevi koğuş arkadaşları ile olayın meydana geldiği dönemde görev yapan kişilere yönelik çalışma yürütülmüştür.
Soruşturma kapsamında; ölümün meydana geldiği dönemde görev yapan eski Silivri Cumhuriyet Başsavcısı, eski cezaevi savcısı ve müteveffanın iki koğuş arkadaşı olmak üzere toplam 4 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiştir.
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 17 Eylül 2026 günü saat 07.00’de İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş; 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Gözaltına alınan şüpheliler:
- Hasan Ataman Yıldırım – Emekli Deniz Yüzbaşı, müteveffanın cezaevi koğuş arkadaşı.
- Ali İşgören – Olay tarihinde Silivri Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan, önceki soruşturma hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı veren ve daha sonra FETÖ kapsamında meslekten ihraç edildiği belirtilen eski Cumhuriyet başsavcısı.
- Necip Doğan – Olay tarihinde cezaevi savcısı olarak görev yapan, olay yeri incelemesine katılan ve daha sonra FETÖ kapsamında meslekten ihraç edildiği belirlenen eski Cumhuriyet savcısı.
Kıbrıs’ta bulunduğu tespit edilen, emekli Jandarma Albayı ve müteveffanın cezaevi koğuş arkadaşı Hasan Atilla Uğur’un yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.
Gözaltına alınan şüphelilerin adli işlemlerine devam edilmektedir.
Kozinoğlu soruşturmasında 4 kritik gözaltı daha. Koğuş arkadaşı 2 albay ve 2 savcı gözaltındaGündem