Kenya'da çarşamba sabahı meydana gelen helikopter kazasında 5 Amerikalı ile Ekvador istihbarat teşkilatının Genel Müdürü Michele Sensi-Contugi ve eşi yaşamını yitirdi.
Kenya Sivil Havacılık Otoritesine göre, kazanın meydana geldiği sırada helikopterde 7 kişi bulunuyordu. Helikopter, ülkenin merkezindeki Mount Ololokwe bölgesinde düştü.
EKVADOR İSTİHBARAT ŞEFİ VE EŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ekvador devlet medyasına göre, kazada Ekvador istihbarat teşkilatının Genel Müdürü Michele Sensi-Contugi ve eşi hayatını kaybetti.
Televizyon şirketi Telemundo ise hayatını kaybedenler arasında yöneticisi José Suárez'in de bulunduğunu bildirdi.
Ekvador Cumhurbaşkanlığı, çarşamba öğleden sonra Sensi-Contugi'nin ailesine başsağlığı diledi.
ABD DIŞİŞLERİ: YEREL MAKAMLARLA İRTİBAT HALİNDEYİZ
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, kazada 5 Amerikalının hayatını kaybettiğini doğruladı.
Sözcü, "ABD Büyükelçiliği yerel makamlarla temas halinde ve konsolosluk desteği sağlıyor" açıklamasında bulundu. Açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilendi.
ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Kenya Kızılhaçı, kazanın ardından arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Kızılhaç, kazanın meydana geldiği bölgedeki zorlu arazi koşulları ve kaza alanında devam eden yangının çalışmaları güçleştirdiğini belirtti.
Operasyonu desteklemek üzere Isiolo'dan ek bir ekibin bölgeye gönderildiği bildirildi.