Dolar 43,18
Euro 50,30
G. Altın 6.442,03
Btc 97.470
Dolar 43,18
Euro 50,30
G. Altın 6.442,03
Btc 97.470

Heyelan faciasında en az 20 ölü

Filipinler'in Cebu kentinde atık yönetimi ve çöp ayrıştırma tesisinde meydana gelen heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiği bildirildi.

Heyelan faciasında en az 20 ölü - Resim: 1

Yetkililer, 8 Ocak'ta Cebu kentinin Binaliw bölgesindeki atık tesisinde oluşan heyelana ilişkin açıklama yaptı.

1 6
Heyelan faciasında en az 20 ölü - Resim: 2

Olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye çıktığını bildiren yetkililer, kayıp 16 kişiyle ilgili arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti.

2 6
Heyelan faciasında en az 20 ölü - Resim: 3

Yetkililer, kurtarma çalışmalarının son derece tehlikeli koşullar altında ve aşamalı olarak yürütüldüğünü, ekiplerin yeni bir heyelan oluşması riskinden endişe duyduklarını ifade etti.

3 6
Heyelan faciasında en az 20 ölü - Resim: 4

Eylül ve Kasım 2025'te meydana gelen deprem ve kasırganın yer hareketliliğine yol açtığı ihtimalini değerlendiren yetkililer, ilk bulguların heyelanın doğal nedenlerden dolayı tetiklenmiş olabileceğine işaret ettiğini söyledi.

4 6
Heyelan faciasında en az 20 ölü - Resim: 5

Olayın nedenine ilişkin soruşturma henüz başlatılmadı.

5 6
Heyelan faciasında en az 20 ölü - Resim: 6

Öte yandan, The Phil Star gazetesinin haberinde, olayda hayatını kaybedenleri anmak üzere 16 Ocak günü ülkede yas ilan edileceği aktarıldı.

6 6
Haberler
Kurumsal
İçerikler
Sosyal Medya
© 2024 Nefes Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro