Çanakkale’de Jandarma tarafından düzenlenen operasyonla tefecilik yapan organize suç örgütü çökertildi.
İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda 19 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerin, vatandaşları yüksek faizle borçlandırarak baskı altına aldığı, teminat olarak boş veya yüksek meblağlı çek/senet imzalattıkları ve ödeme yapamayanların mal varlıklarını tehdit ve baskıyla devraldıkları tespit edildi.
Operasyon kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri doğrultusunda şüphelilere ait 88 adet taşınmaz, 58 adet araç ve bin 417 adet banka hesabına el konuldu. El konulan mal varlığının toplam değeri yaklaşık 2 milyar 800 milyon TL olarak açıklandı.
Savcılık, yakalanan 19 şüpheli hakkında soruşturma başlattı.
İçişleri Bakanlığı açıklamasında, “Organize suç örgütleri ve çetelerle mücadelede gösterdiğimiz kararlılığı, vatandaşlarımızı mağdur eden tefecilik faaliyetlerine karşı da aynı şekilde sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.