TARIK IŞIK / NEFES
Yasa dışı üreme ticareti skandalının perde arkası, alınan ifadelerde ortaya çıktı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türkiye, KKTC, Arnavutluk ve Gürcistan bağlantılı soruşturmada, örgüt lideri olduğu değerlendirilen Hacer T., Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Büro Amirliği’nde verdiği ifadede, geçimini çalıştığı şirketten aldığı maaş ve donörlük faaliyetlerinden elde ettiği gelirle sağladığını söyledi. 2 çocuk annesi 31 yaşındaki Hacer T., örgüt kurma ve örgüte üyelik suçlamalarını redderek, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istedi.
Dosyadaki donör anlatımlarında, ekonomik gerekçeler dikkat çekti. Ahucan A. borçları nedeniyle donörlüğe başladığını söylerken, başka kadınlar işsizlik ve ek gelir arayışından söz etti. Bazı kadınlara işlemin zararsız olduğu ve bunun çocuk sahibi olamayanlara yardım anlamına geldiği yönünde açıklamalar yapıldığı belirtildi.

EŞİ ÖLDÜ, YALNIZ KALDI
Bir donörün aile hikayesi de dosyaya yansıdı. Kadının eşi, 2022’de Bakırköy’de hastane önünde meydana gelen silahlı saldırıda öldürüldü. Kadının o sırada küçük bir kızı olduğu ve 7 aylık hamile olduğu anlatıldı. Kadın, sonraki yazışmalarında çalıştığını, çocuklarını bırakacak yer bulamadığını ve uçuş saatini buna göre ayarlamak zorunda kaldığını söylüyor.

’90 M2 ÇIKARAN KIZIM VAR BENİM”
Hacer T.’nin bir ücret görüşmesinde “90 M2 çıkaran kızım var benim” dediği; 58 M2 için bin 400 euro, 50 M2 için bin 250 euro ödendiğini anlattığı kaydedildi. M2 ifadesinin ise yumurtanın olgunluk aşamasına ilişkin veri olduğu aktarıldı.

PARA TRAFİĞİ 2 MİLYONU AŞTI
Soruşturma dosyasına dahil edilen mali kayıtlar, Hacer T. ile Muharrem Ş. arasında tespit edilen para hareketlerini de ortaya koyuyor. Listelenen para transferlere göre Muharrem Ş.’den Hacer T.’ye 1 milyon 347 bin 341 lira, Hacer T.’den Muharrem Ş.’ye ise 1 milyon 253 bin 650 lira aktarıldı. İki yöndeki bu transferlerin toplamı 2 milyon 600 bin 991 lira olarak hesaplandı.
20 GÜNDE BİR GİTMİŞ
Soruşturma kapsamında Merve Ş.’nin 2023-2026 yılları arasında ağırlıklı olarak Kıbrıs’a, bir kez de Arnavutluk’a olmak üzere toplam 30 farklı tarihte yurt dışına çıktığı, bazı seyahatlerin yaklaşık 20 günlük aralıklarla gerçekleştiği ve uçak biletlerinin bir bölümünün üçüncü kişilerce satın alındığı ortaya çıktı.
Sarışın siparişi verdiler Türk çıktı. Kadın donör skandalında yeni olayGündem