ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'ın nükleer programına ilişkin bilgi sağlayacak kişilere 20 milyon dolara kadar ödül ve muhtemel bir yer değiştirme imkanı sunulacağını duyurdu.

CENTCOM'DAN İRAN'IN NÜKLEER PROGRAMI İÇİN ÖDÜL ÇAĞRISI
CENTCOM, ABD merkezli X sosyal medya platformundaki resmi hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi sahibi olan kişilerin "Adalet için Ödül" programına başvurabileceğini bildirdi. Açıklamada, bilgi paylaşan kişilere para ödülü veya muhtemel bir yer değiştirme imkanı sunulabileceği belirtildi.

TESİSLER, EKİPMANLAR VE PERSONEL HAKKINDA BİLGİ İSTENİYOR
ABD yönetiminin başlattığı bilgi çağrısı kapsamında, İran'ın nükleer programıyla bağlantılı tesisler, kullanılan ekipmanlar ve programda görev alan personel hakkında bilgi sahibi olan kişilerin ihbarda bulunabileceği aktarıldı.
CENTCOM, sağlanacak bilgilerin karşılığında uygun görülen kişilere 20 milyon dolara kadar ödül verilebileceğini açıkladı. Program kapsamında ayrıca güvenlik gerekçesiyle muhtemel bir yer değiştirme imkanının da değerlendirilebileceği ifade edildi.

İHBARLAR İÇİN ÖZEL İNTERNET SİTESİ PAYLAŞILDI
CENTCOM, açıklamasında bilgi paylaşmak isteyen kişilerin başvurularını iletebileceği "Adalet için Ödül" programının internet sitesine de bağlantı verdi. Böylece İran'ın nükleer programına ilişkin bilgi sahibi olan kişilerin ABD makamlarına ulaşabilmesi için resmi başvuru kanalı duyurulmuş oldu.
ABD'nin 20 milyon dolara kadar ödül teklifini içeren çağrısı, İran'ın nükleer programına yönelik istihbarat toplama çabalarının yeni bir adımı olarak değerlendiriliyor.
ABD'den İsrail'e 4 milyar dolarlık darbeDünya