Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş gecesi, futbolseverlere heyecan dolu anlar yaşattı. Toplamda 9 golün atıldığı bu unutulmaz gecede, mucizeler kapıyı çaldı ama içeri giremedi. Hem Borussia Dortmund hem de Aston Villa, ilk maçtaki ağır mağlubiyetlerin izlerini silmek için sahaya çıktılar, ancak çabaları yarı final bileti için yeterli olmadı.
İlk maçı Camp Nou’da 4-0 kaybederek büyük bir dezavantajla dönen Borussia Dortmund, kendi sahasında tarihi bir geri dönüş için taraftarının önüne çıktı.
Maçın henüz 11. dakikasında Serge Guirassy'nin penaltıdan attığı golle umutlanan ev sahibi ekip, ikinci yarının hemen başında bir kez daha Guirassy ile ağları sarstı ve skor 2-0 oldu.
Ancak 54. dakikada Ramy Bensebaini'nin talihsiz bir şekilde kendi kalesine attığı gol, planları sarstı. Buna rağmen pes etmeyen Alman temsilcisi, 76. dakikada Guirassy’nin üçüncü golüyle yeniden umutlandı.
Gineli forvet hat-trick yaparak gecenin yıldızı oldu. Dortmund sahadan 3-1 galip ayrılsa da, ilk maçın skoru nedeniyle toplamda 5-3’lük dezavantajı aşamadı ve yarı finale yükselen taraf Barcelona oldu.
DONNARUMMA DUVARI: VILLA'YI YIKTI
Gecenin bir diğer çarpışması ise İngiltere’deydi. Aston Villa, Paris’te 3-1 kaybettiği maçın rövanşında PSG’yi ağırladı.
Fransız ekibi, deplasmanda 11. dakikada Achraf Hakimi ve 27. dakikada Nuno Mendes’in golleriyle 2-0’ı yakaladı. Villa pes etmedi; 34’te Youri Tielemans ile ilk yarıda farkı bire indirdi.
İkinci yarıya hızlı başlayan İngiliz temsilcisi, 55’te John McGinn ve 57’de Ezri Konsa’nın golleriyle skoru 3-2’ye getirdi. Bu sonuçla toplamda 5-4’e ulaşan Villa, maçı uzatmaya götürmek için bir gol daha aradı.
Ancak sahneye çıkan Gianluigi Donnarumma, yaptığı kritik kurtarışlarla PSG’nin elenmesini engelledi. Kalede adeta duvar ören İtalyan eldiven, takımını yarı finale taşıyan isim oldu.