Trendyol Süper Lig’in açılış haftasında Göztepe deplasmanından 3-0’lık yenilgiyle dönen Çaykur Rizespor’da teknik direktör İlhan Palut, maç sonrasında net konuştu.
Mücadele sonrası basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Palut, ligin ilk maçına iyi bir skor hedefiyle çıktıklarını söyledi. Rakibin oyun planını önceden tahmin ettiklerini belirten Palut, "Maçın başlangıcına ve ilk yarının büyük bölümüne baktığımız zaman sahada istediklerimizi yaptık. Bunları pozisyon olarak da destekledik. Rakibin taçlar, kornerler ve direk toplarla oluşturmak istediği karamboller vardı. Onlara da defansif olarak iyi karşı koyduk. İlk yarı en az iki farkla içeri galip girebilirdik." ifadelerini kullandı.
"GEREKLİ OLAN REAKSİYONU GÖSTEREMEDİK"
İlhan Palut, ikinci yarının dengeli başladığını ancak 52. dakikada yedikleri golün kırılma noktası olduğunu dile getirdi.
"52. dakikada yediğimiz bir gol var. Ondan sonra maçın bizim için kötü periyodu başladı. Rakip son dakikalar içerisinde iki gol daha bulmuş gibi görünse de biz o aradaki bölümde gerekli olan reaksiyonu gösteremedik ve baskıyı kuramadık. Zeqiri'nin pozisyonu dışında da 1-0 mağlupken etkili olamadık. Sonuna kadar 1-0 maçı zorlamamız, şansımızı sürdürmemiz gerekirken de ikinci golü maalesef kötü bir şekilde yedik ve zaten puan alma şansımızı yok ettik. 3-0'lık bir ilk saha mağlubiyeti."
"BEKLEDİĞİM BİR DURUMDU"
Takımındaki ikinci yarı düşüşünün sebeplerini anlatan Palut, oyuncu değişikliklerinin planlandığı gibi etki etmediğini söyledi:
"Bunun sebepleri tabii ki bende var. Beklediğim bir durumdu. İçeriye yüksek enerjili oyuncuları atmak gibi bir planımız vardı ama bu oyuncular yenik durumdayken bizi alıp galip duruma götürecek oyuncu tipleri değildi. Onun için sahadaki üretken oyuncularımızdan yorgunken de aslında enerjileri bitmişken de maçı çevirme adına reaksiyonlar bekledik ama bu da olmadı."
Maçtaki ilk yarı performansını unutmamaları gerektiğini vurgulayan Palut, "Maalesef kötü bir mağlubiyet. Taraftarlarımız üzüldü, biz de üzgünüz." diyerek sözlerini tamamladı.
Farklı galibiyete rağmen Stoilov mutsuz: Oyunculara eleştiri!Futbol
Göztepe, Rize’de fırtına gibi esti: Farklı galibiyetFutbol