İtalya’da teknik direktör trafiği hareketleniyor. Napoli’nin, Antonio Conte ile yollarını ayırmaya hazırlandığı ve eski teknik direktörü Maurizio Sarri’yi göreve getirmek istediği öne sürüldü. Bu gelişme, Lazio cephesinde de dikkat çekici bir arayışı beraberinde getirdi.

TuttoMercato’da yer alan habere göre; Lazio Sportif Direktörü Angelo Fabiani, Sarri sonrası için hazırlanan teknik direktör adayları listesinin ilk sırasına Okan Buruk’u yazdı.

Haberde, Fabiani’nin Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’u uzun zamandır yakından izlediği belirtildi. Sarri’nin ayrılığı halinde Lazio’nun öncelikli hedefinin Buruk olacağı vurgulandı.

Galatasaray ile 4 sezon üst üste şampiyonluk yaşayan ve bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’u eleyen Okan Buruk’un Avrupa piyasasında dikkat çeken teknik adamlar arasına girdiği ifade edildi.

TOTTENHAM'I REDDETMİŞTİ, AL-ITTIHAD DA İLGİLENİYOR

İtalyan basınındaki haberin dikkat çeken bölümlerinden biri de Tottenham ayrıntısı oldu. Okan Buruk’un, Roberto de Zerbi’den önce Tottenham’dan gelen teklifi reddettiği ileri sürüldü.

Ayrıca Al-Ittihad’ın da deneyimli teknik direktöre teklif yapmaya hazırlandığı kaydedildi.

3 ALTERNATİF VAR

Lazio’nun teknik direktör listesinde yalnızca Okan Buruk yok. İtalyan ekibinin Buruk dışında Fabio Pisacane, Thiago Motta ve Raffaele Palladino isimlerini de değerlendirdiği aktarıldı.