İtalya Serie A ekiplerinden Inter, Ligue 1 takımı Olympique de Marseille forması giyen Brezilyalı forvet Luis Henrique’yi transfer ettiğini resmen duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada sözleşmenin süresi ve mali detaylar paylaşılmasa da, İtalyan basınına göre 23 yaşındaki oyuncu 2030 yılına kadar geçerli bir kontrata imza attı. Transferin 23 milyon euro bonservis bedeli ve 2 milyon euroya kadar bonuslarla toplamda 25 milyon euroyu bulduğu bildirildi.

Futbol kariyerine Brezilya'nın Botafogo takımında başlayan Henrique, 2020 yılında Fransız temsilcisi Marsilya’ya transfer olmuştu. Genç futbolcu, Marsilya formasıyla çıktığı 108 maçta 11 kez fileleri havalandırdı. Bu gollerin 9’u, Marsilya’nın Ligue 1’i ikinci sırada tamamladığı 2024-25 sezonunda geldi.

Inter, geçtiğimiz ay Paris Saint Germain’e karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi finalinde ağır bir yenilgi alarak sahadan 5-0 mağlup ayrılmış ve Avrupa’da sezonu hüsranla kapatmıştı. İtalya liginde ise sezonu Napoli’nin ardından ikinci sırada tamamladılar.

İtalyan ekibi şimdi gözünü Kulüpler Dünya Kupası'na çevirdi. Turnuvadaki ilk maçlarını 17 Haziran’da Los Angeles’ta Meksika temsilcisi Monterrey ile oynayacaklar. Ardından Seattle kentinde Japonya’dan Urawa Red Diamonds ve Arjantin’den River Plate ile karşı karşıya gelecekler.