Üst düzey iranlı bir yetkili, İngiliz haber ajansı Reuters'a son gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Tahran yönetiminin politikasını savunmacı çizgiden "saldırgan" çizgiye kaydırma kararı aldığını ifade eden yetkili, ABD üzerinde baskı kurarak veya arabuluculara güvenerek kalıcı bir barışa ulaşılabileceği düşüncesinin gerçekçi olmadığını söyledi.
ABD'nin mutabakat zaptına uygun davranması için İran'ın birkaç haftalık süre belirlediğini aktaran yetkili, bu sürenin arabulucular aracılığıyla ABD'ye ve bölge ülkelere iletileceğini belirtti.
Yetkili ayrıca diplomatik girişimlerin başarısız olması halinde İran'daki tüm ilgili kurumların Hürmüz Boğazı'nda ve bölgede gerilimi tırmandırmaya hazır olacağını söyledi.
Söz konusu yetkili, "ABD'nin deniz ablukasını süresiz olarak devam ettirmesini beklemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Trump'tan dikkat çeken İran mesajı: Birinci hedefimiz...Dünya