İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkenin aynı anda orman yangınları ve Ceuta'daki göç kriziyle mücadele ettiği günlerde yaz tatiline çıkması ve sosyal medyada müzik listesi paylaşması nedeniyle kamuoyunda tartışma yarattı.
54 yaşındaki Sanchez, üç haftalık yaz tatili için Kanarya Adaları'ndaki Lanzarote Adası'nda bulunan Costa Teguise'deki resmi yazlık konutuna giderken, Instagram hesabından takipçileriyle Spotify'da hazırladığı yaza özel şarkı listesini paylaştı.
Yaklaşık iki milyon takipçisine seslenen Sanchez, "Bu yaz sizin için bu yıl en çok dinlediğim şarkılardan oluşan bir çalma listesi hazırladım. Oldukça eklektik bir liste" ifadelerini kullandı.
Başbakan, listesinde İspanyol rapçi Quevedo'nun "EL BAIFO", Charli XCX'in "SS26" ve Melani'nin "Tantas Cosas" adlı parçalarını öne çıkardı. Toplam 31 şarkılık listede Joyce Manor, Kim Gordon ve Placebo gibi isimlerin eserleri de yer aldı.
Paylaşım, İspanya'nın son yılların en büyük orman yangınlarından biriyle mücadele ettiği ve Kuzey Afrika'daki İspanyol toprağı Ceuta'da yaşanan düzensiz göç krizi nedeniyle Avrupa Birliği içinde diplomatik gerilimlerin yaşandığı bir dönemde geldiği için tepki çekti.
Bazı sosyal medya kullanıcıları, ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda başbakanın müzik listesi paylaşmasının zamanlamasını eleştirdi. Bir kullanıcı, "Bugün İspanya'nın sesi Spotify değil; orman yangınlarının sirenleri ve binlerce ailenin kaygısı. Ülkenin başbakanını ihtiyaç duyulan yerde görmek isterken gelen cevap bir çalma listesi oldu" yorumunu yaptı.
Başka bir kullanıcı ise "Ceuta'da kriz yaşanırken ve İspanya zor bir süreçten geçerken böyle bir video paylaşılması inanılmaz" ifadelerini kullandı.
Bir başka yorumda da "Ceuta'da yaşananlar ortadayken bunu paylaşmaya utanmıyor musunuz?" denildi.