Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentinin doğusundaki Zeytun Mahallesi'nde ‘sarı hattı’ geçen sivil bir aracı hedef aldığını bildirdi.
Saldırıda 7’si çocuk, 2’si kadın toplam 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
İsrail ordusunun, ‘sarı hattı’ geçen sivil araçtakilere uyarıda bulunarak ölümleri engelleyebileceğini belirten Basal, “Olanlar, işgal güçlerinin hala kana susamış ve masum sivillere karşı suç işlemeye kararlı olduğunu kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.
Hamas da saldırıyı "katliam" olarak niteleyerek ailenin sebepsiz yere hedef alındığını vurguladı. Örgüt, ABD Başkanı Donald Trump ve arabulucuların İsrail'i ateşkes kurallarına uymaya zorlamasını istedi.
'SARI ÇİZGİ' KRİZİ
El Cezire'nin Gazze'deki muhabiri Hind Hudayri, birçok Filistinlinin internet erişiminin olmadığını belirterek, birçoğunun sınır çizgileri konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade etti.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, sarı çizginin "yakın zamanda" çekileceğini söyledi.
Filistinli 1700 esir serbest bırakılsa da İsrail ateşkes sürecinde en az 28 kişiyi öldürdü ve gıda ile tıbbi malzeme taşıyan araçların akışını büyük ölçüde yavaşlattı. (DHA, NEFES)
ABD ve Kanada havaalanlarında 'Özgür Filistin' anonsu: Arkasından Türk hackerlar çıktıDünya