tahmin ediliyor.Gece saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı sonucu; D100’ün güneyinde 10 cm, D100 ile TEM arasında 10-20 cm,Kuzey bölgelerde ise 20-30 cm arasında kar kalınlığı oluştu. Bazı ilçelerde kar kalınlıkları şu şekilde ölçüldü:
“Fatih: 10 cm, Esenler: 17 cm, Zeytinburnu: 17 cm, Sarıyer: 25 cm, Arnavutköy: 20 cm, Esenyurt: 25 cm, Tuzla: 22 cm, Şile: 15 cm, Çekmeköy: 40 cm, Beykoz: 40 cm, Ümraniye: 30 cm.”

YAĞIŞ DEVAM EDECEK
Hava sıcaklıklarının 25 Şubat’a kadar mevsim normallerinin 6-8 derece altında seyredeceği, kar yağışının öğle saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde devam edeceği belirtildi. 26 Şubat - 10 Mart tarihleri arasında mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun tamamına yakın bölümünde Sibirya kökenli soğuk hava dalgası etkili olmaya devam ederken yeni hafta başına (Pazartesi) kadar sıcaklıkların -2 ila 3 derece aralığında seyredeceği, yağışların yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

ISINMA NOKTALARI OLUŞTURULDU
Olumsuz hava koşulları nedeniyle “Kış Şartlarıyla Mücadele Olay Türü Planını” devreye alan İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) 7 gün 24 esasına göre çalışmaya devam ediyor. 13 bin 115 İBB personelinin koordineli çalışmasıyla yer yer 40 cm'yi bulan kar yağışına rağmen İstanbul genelinde ciddi bir sorun yaşanmadı. Kış şartlarıyla mücadele kapsamında sahadaki personele ve vatandaşlara toplam 51 bin 250 kumanya ile 60 bin kişilik sıcak içecek ve yiyecek dağıtıldı. Ayrıca, Metro İstanbul tarafından yoğun yolcu trafiği olan metro istasyonlarında ısınma noktaları oluşturularak çay ikramı yapılıyor.

BARAJ DOLULUK ORANINDA ÖNEMLİ ARTIŞ
Yoğun kar yağışları ve son haftalardaki yağışlı hava sayesinde İstanbul’un baraj doluluk oranlarında önemli bir artış yaşandı. İSKİ verilerine göre İstanbul’daki barajların doluluk oranı yüzde 70,79 seviyesine yükseldi.