Dünya üzerinde refah seviyesi en yüksek ülkelerden biri olan İsveç, anayasa değişikliğine hazırlanıyor.
İsveç hükümeti, vatandaşlığını alırken usulsüzlük yaptığı tespit edilen ya da devlete tehdit unsuru oluşturan kişilerin vatandaşlığını iptal etmek için gerekli olan anayasa değişikliğine başlandığını açıkladı.
Sahte belge, rüşvet ve tehditle çifte vatandaşlık alanlarla vatana ihanetten suçlu bulunanların vatandaşlığının iptal edileceği açıklandı.
Adalet Bakanı Gunnar Strommer düzenlediği basın toplantısında, "İsveç iç güvenliği için çok ciddi tehditler alıyor" derken organize suçla mücadeleye devam edileceğini söyledi.
İsveç'te aşırı sağcı ve göçmen karşıtı İsveç Demokratları 2022 yılında yapılan seçimleri kazanmış ve partinin vaatleri arasında mültecilerin azaltılması ve çete savaşlarının sonlandırılması vardı.
İsveç'te 10.5 milyon vatandaşın yüzde 20'si başka bir ülkede doğdu.