İsveç'in antrenman yaptığı stat çöktü: Dünya Kupası kampında büyük hata
Dünya Kupası hazırlıklarını ABD'de sürdüren İsveç Milli Takımı, antrenman için gittiği Toyota Stadyumu'nda basın tribününün çöktüğünü gördü. İnşaat hatası nedeniyle yaşanan olayda yaralanan olmazken, Graham Potter'ın öğrencileri çalışmalarına devam etti.
Dünya Kupası kampını ABD'nin Texas eyaletindeki Frisco'da sürdüren İsveç Milli Takımı, çarşamba günü antrenman için gittiği tesiste basın tribününün çöktüğünü gördü. Toyota Stadyumu'ndaki olayda yaralanan olmazken, Graham Potter'ın öğrencileri çalışmalarını planlandığı gibi tamamladı.
Teknik direktör Potter yönetimindeki kafile, F Grubu'ndaki son maçı olan Japonya karşılaşmasına (26 Haziran, TSİ 01.00) hazırlanmak üzere FC Dallas'ın sahasına gitmişti. Ancak oyuncuları tesiste sürpriz bir manzara bekliyordu. Kırmızı koltukların üzerine tamamen yığılmış bir tribün.
O anlara tanık olan futbolculardan Besfort Zeneli, yaşadığı şaşkınlığı gizlemedi. Genç oyuncu, "Sadece 'Ne oldu böyle?' diye düşündüm. Bildiğim kadarıyla herhangi bir fırtına falan da çıkmadı." sözleriyle ilk tepkisini aktardı.
Olağan dışı görüntünün ardındaki neden ise kısa sürede netleşti.
İsveç'in Dünya Kupası boyunca antrenman üssü olarak kullandığı Toyota Stadyumu, kapsamlı bir modernizasyondan geçiyor. Yaklaşık 160 milyon Euro'ya mal olacak projenin 2028'de tamamlanması bekleniyor. Belediye Başkanı Jeff Cheney, çalışmaların sonunda ortaya çıkacak tesis için daha önce "Bittiğinde, dünyanın sadece futbola özel en güzel stadyumlarından biri olacak" güvencesini vermişti.
Çöküşün kaynağı, işte tam da bu inşaat çalışmalarıydı. Milli takımın basın sözcüsü Petra Thoren, "İnşaat çalışmaları sırasında bir şeyler ters gitmiş" diyerek durumu özetledi. Zeneli ise duyduklarını "Duyduğuma göre tribünün o kısmı yanlış tarafa yıkılmış" sözleriyle paylaştı.
Olaya dair en ayrıntılı açıklama milli takım menajeri Stefan Pettersson'dan geldi. Pettersson, planlanan bir yıkımın beklenmedik biçimde sonuçlandığını şu sözlerle anlattı: "Bir yapıyı yıkmak istemişler ama görünüşe göre her şey ters yöne devrilmiş. Neyse ki kimse zarar görmedi. Muhtemelen kontrollü patlatma yaptılar ve o sırada bir aksilik yaşandı."
Yaşanan aksiliğe rağmen kampın kesintisiz sürdüğünü vurgulayan menajer, "Sahanın tamamını ve diğer tüm alanları her zamanki gibi kullanabiliyoruz" dedi. Oyuncuların tesise vardığında verdiği tepkiyi de aktaran Pettersson, "Geldiklerinde biraz şaşkına döndüler. Manzarayı görünce 'Oha, neler oluyor yahu?' dediler. Öncesinde durumdan hiç haberleri yoktu." ifadelerini kullandı.