İtalya Serie A takımlarından Inter, Galatasaray'ın transfer gündemindeki Hakan Çalhanoğlu ve kaleci Yann Sommer'in geleceğine ilişkin net açıklamalarda bulundu.

Kulübün sportif direktörü Piero Ausilio, katıldığı bir gala gecesinde hem Sky Sport Italia’ya hem de diğer büyük medya kuruluşlarına çarpıcı ifadeler kullandı.

Inter kaptanı Lautaro Martinez’in orta saha yıldızı Hakan Çalhanoğlu’nun Galatasaray’a transfer olacağı iddialarına gösterdiği tepki gündemi sarsarken, Ausilio bu tartışmalara son noktayı koydu:

"Hakan bize hiçbir zaman ayrılmak istediğini söylemedi. Transfer döneminde birçok haber çıkar, ancak Inter böyle bir yıldızını kaybetmeyi düşünmüyor. Galatasaray ile görüşmemiz oldu fakat hemen bunun mümkün olmadığını anladık. Çalhanoğlu’nun ayrılmak istemediğini açıkça belirtiyorum." diyerek söylentilere net bir yanıt verdi.

SOMMER VE GALATASARAY İDDİASI

Galatasaray’ın kaleci Yann Sommer’e olan ilgisi de gündeme geldi. Ausilio, bu konuda da kapıyı kapattı:

“Sommer hakkında bazı söylentiler var, fakat bize resmi bir teklif gelmedi. O bizim kalecimiz ve takımda kalacak." açıklamasında bulundu.

Ayrıca, takımın önemli isimlerinden Davide Frattesi ve Marcus Thuram’ın da kesinlikle satılık olmadığını özellikle belirtti.