İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, TBMM DEM Parti grup toplantısında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılmasına ilişkin, "Burası Meclis, bu sloganlar kabul edilemez. Bu durum, kutsal Meclis çatısı altında hiç kimsenin tahammül edemediği, görmeyi arzu etmediği, istemediği bir olaydır" dedi.
Buğra Kavuncu, TBMM'de basın toplantısı düzenlendi.
Kavuncu, "Biz dedik ki; ‘Bir terör örgütü lideriyle ilgili Meclis çatısı altında onun lehine bağıramazsınız, onun lehine tezahürat yapamazsınız. Bu bir kanaat önderi değil, bir terör örgütü lideridir’ dedik ve bunun üzerine bize ‘Siz Kürtlerle ilgili söz söyleme hakkına sahip değilsiniz’ denildi. Böyle bir zihin, böyle bir anlayış olabilir mi? Problemin, sıkıntının, ayrımcılığın, bölücülüğün başladığı nokta burası. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan her vatandaş bizim vatandaşımızdır. Biz onun etnik kimliğine, mezhebine, soyuna sopuna bakarak mı konuşacağız? Veya birtakım siyasi partiler belli kimlikleri temsil ederek mi siyaset yapacak? Böyle bir anlayış, böyle bir yaklaşım olabilir mi? Bunu da şiddetle reddediyoruz, asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.
"MİLLETİ APTAL YERİNE KOYMAYIN"
'Terörsüz Türkiye' hedefi kapsamında kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nu üyelerinin İmralı'ya gidip gitmemesiyle ilgili tartışmalara ilişkin Kavuncu, şöyle konuştu:
- Zaten her şeyi söylüyor, her türlü mesaj veriliyor. Komisyonun oraya gitmesi, onun dinlenmesi amacıyla falan değil. Milleti aptal yerine koymayın. O komisyonun oraya gönderilme sebebini hepimiz çok net olarak biliyoruz. Bu arzunun neden kaynaklandığını da çok net olarak biliyoruz.
- Yoksa sayfa sayfa açıklamalar yayınlanıyor, gidip görüşenler döndüklerinde söylediği her şeyi kamuoyuyla paylaşıyor. Ama komisyonun oraya gitmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oluşturulmuş bir komisyonun oraya gidip bir ziyarette bulunmasının anlamı, ifade ettiği maksat bambaşkadır. Bunu bu millete anlatamazsınız.