İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP, 14 büyükşehir ve 21 ilde miting kararı aldı.
Partinin çağrısıyla yüzbinler yasağa rağmen Türkiye genelinde sokağa döküldü. Eylemlerin İzmir'deki adresi Gündoğdu Meydanı da coşkulu bir kalabalığa ev sahipliği yaptı.

İzmir Valiliği'nin 5 günlük gösteri, yürüyüş ve eylem yasağına rağmen binlerce İzmirli demokrasi çağrısıyla alana yürüdü.
Kente geniş güvenlik önlemeleri alan polis ekipleri İzmir sokaklarında eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: BU ŞİDDETE DERHAL SON VERİN
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yücel, şunları belirtti:
* "Bu ülkenin sağduyulu, vatansever, demokrat insanları, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı sokağa çıkıp tepkisini ortaya koyuyor. İzmir'de de, başta üniversite öğrencileri olmak üzere yüzlerce vatandaşımız demokratik haklarını kullanmak için sokakta...
* Halkımız Türkiye'de ifade özgürlüğü istiyor, temel haklara yönelik baskılara son verilmesini talep ediyor, demokrasi diyor. Sayın İmamoğlu'na uygulanan yargı terörüne ve haksızlıklara karşı çıkıyor. Ancak o vatansever insanlar hukuk dedikçe, adalet dedikçe biber gazıyla, tazyikli suyla ve orantısız güçle karşılık veriliyor.
* İzmir Valisi Süleyman Elban ve İzmir Emniyet Müdürü Celal Sel! Sizi uyarıyorum... İzmir sokaklarındaki bu şiddet görüntülerinin sorumlusu sizsiniz. Bu şiddete derhal son verin..."
İmamoğlu'na operasyona tepkide üçüncü gün: Yüz binlerce kişi sokaktaGündem