İzmir’de 26 Mayıs 2026 tarihinde CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in düzenlemek istediği miting sırasında yaşanan polis müdahalesi esnasında TOMA aracının üzerine çıktığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Deniz Yolçu hakkında tahliye kararı verildi. Yolçu’nun avukatı Musa Hancı, müvekkilinin adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldığını açıkladı.

"HUKUKİ SÜRECİN TİTİZLİKLE TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Avukat Musa Hancı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

- "26 Mayıs 2026 tarihinde, Özgür Özel’in İzmir’de gerçekleştirdiği mitinge katılmak üzere alana gelen müvekkilimiz Deniz Yolçu, emniyet güçlerine ait TOMA aracının yurttaşlara yönelik ölçüsüz müdahalesine tepki göstermek amacıyla aracın üzerine çıkmıştır.

- Bu eylemin ardından müvekkilimiz, kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullanımı ve kötü muamelesine maruz kalmış; burnu kırılarak ve darp edilerek gözaltına alınmıştır. Bir günlük gözaltı sürecinin ardından müvekkilimiz, 27 Mayıs 2026 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

- Yürütülen soruşturma kapsamında, müvekkilimize yöneltilen "Görevi Yaptırmamak İçin Direnme" suçlaması hakkında 16 Haziran 2026 tarihinde takipsizlik kararı verilmiş ve bu suç yönünden tahliyesine hükmedilmiştir. Ancak ‘Kamu Malına Zarar Verme’ suçlamasıyla yürütülen soruşturma nedeniyle tutukluluk hali devam ettirilmiştir.

- Söz konusu TOMA aracında meydana geldiği iddia edilen maddi zararın 19 Haziran 2026 tarihinde ailesi tarafından giderilmesi üzerine, müvekkilimiz Deniz Yolçu hakkında bu suçtan da imza atma yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartlarıyla tahliye kararı verilmiş ve kendisi serbest bırakılmıştır.

- Şu an itibarıyla ‘Kamu Malına Zarar Verme’ suçuna ilişkin soruşturma devam etmekte olup, savcılık makamından edinilen bilgiye göre iddianamenin yakın zamanda düzenleneceği bildirilmiştir. Müvekkilimizin maruz kaldığı orantısız şiddet, işkence ve haksız tutukluluk süreci dahil olmak üzere hukuki sürecin titizlikle takipçisi olmaya devam edeceğiz."