Japon polisiye edebiyatının dünyaca tanınan isimlerinden Keigo Higashino, 68 yaşında hayatını kaybetti.

Yazarın resmi X hesabından dün yapılan açıklamada Higashino'nun perşembe sabahı erken saatlerde kolorektal kanser nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.

Higashino'nun cenaze töreninin özel olarak düzenleneceği belirtildi.

KİTAPÇILAR ÖZEL KÖŞE HAZIRLADI

Ölüm haberinin duyurulmasından bir gün sonra Japonya'nın farklı bölgelerindeki çok sayıda kitapçı, ünlü yazarı anmak için özel köşeler hazırladı.

Higashino yaşamı boyunca 106 kitap kaleme aldı. En çok konuşulan eserlerinin başında ise Şüpheli X geliyor. Söz konusu roman, kusursuz olduğuna inandığı bir suç planlayan lise matematik öğretmeni ile en az kendisi kadar zeki fizikçi arkadaşı arasındaki mücadeleyi konu alıyor.

Higashino bu eseriyle 2006 yılında Japonya'nın en prestijli edebiyat ödüllerinden Naoki Ödülü'nü kazandı. Eser ayrıca Honkaku Gizem Ödülleri'ne de layık görüldü.

MÜHENDİSLİKTEN POLİSİYE EDEBİYATININ ZİRVESİNE

1958 yılında Osaka'da doğan Higashino, çocukluğundan itibaren polisiye hikâyelere ilgi duydu.

Profesyonel yaşamına otomotiv parçaları üreticisi Denso'da mühendis olarak başlayan Higashino çalışırken boş zamanlarında yazmayı sürdürdü.

Yazar çıkışını ise 1985 yılında 27 yaşındayken Edogawa Rampo Ödülleri'ne gönderdiği "After School" eseriyle yaptı. Ödülü kazanan Higashino aynı yıl içinde romanını bir yayınevinde yayınladı.