Al Nassr'ın yeni teknik direktörü olarak resmen duyurulması beklenen Jorge Jesus, takımın kaptanı Cristiano Ronaldo için dikkat çeken bir strateji hazırladı.

Suudi gazeteci Falah Al Qahtani’nin haberine göre, Jesus ve Ronaldo, 2025-26 sezonuna dair kritik bir karara birlikte imza attı: Ronaldo, gelecek sezonun en az yüzde 25’inde forma giymeyecek.

Geride kalan sezonda Al Nassr formasıyla 50 resmi maçta 41 kez sahaya çıkan Ronaldo, 35 gol ve 4 asistlik etkileyici bir performans sergiledi. Suudi Pro Ligi'nde gol krallığını da kimseye bırakmadı.

Ancak yeni sezonda bu tempoyu sürdürmeyecek. Jorge Jesus’un planı, yıldız oyuncuyu gereksiz yükten kurtarıp en kritik maçlara dinç şekilde çıkarmak.

HEDEF: 2026 DÜNYA KUPASI'NDA ZİRVEDE OLMAK

Ronaldo’nun artık 40 yaşında olması ve 2026’da oynanacak Dünya Kupası’nda Portekiz Milli Takımı’na en üst seviyede katkı sunmak istemesi, bu kararın temel sebeplerinden biri.

Jorge Jesus, Cristiano Ronaldo için kararını verdi! - Resim : 1

Jorge Jesus’un planı, yıldız oyuncuyu hem sakatlıklardan korumayı hem de sezon boyunca daha verimli kullanmayı amaçlıyor.

BÜYÜK MAÇLARA SAKLANACAK

Geçmişte Pioli yönetiminde de benzer bir sistem uygulanmış, Ronaldo Asya Şampiyonlar Ligi ve Suudi Ligi'nin bazı önemsiz karşılaşmalarında dinlendirilmişti.

Bu sayede Uluslar Ligi finalleri aşamasına fiziksel olarak hazır şekilde katılmıştı.