Fenerbahçe'de Avrupa Ligi ve Süper Lig’de üst üste gelen kayıplar moralleri bozdu. Evinde büyük üstünlük kurduğu Göztepe maçında 1-1’lik beraberliğe razı olan Sarı-Lacivertliler, şampiyonluk yarışında lider Galatasaray’ın 3 puan gerisine düştü.

Domenico Tedesco ve öğrencilerinin son dönemde Kadıköy’de kazanmakta zorlanması da dikkat çeken bir başka detay oldu. Kasım sonunda başlayan süreçte üç kulvarda oynanan son 6 resmi maçta Fenerbahçe evinde sadece 1 galibiyet alabildi.

SON 3 MAÇI KAZANAMADI

Ligde Konyaspor’u 4-0’la geçen Kanarya, Galatasaray ve Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Avrupa Ligi’nde Ferencvaros’la (1-1) yenişemezken Aston Villa’ya ise mağlup oldu (0-1). Türkiye Kupası’ndaki derbiyi de Beşiktaş 2-1 kazanmıştı.

Yaşanan puan kayıpları Avrupa Ligi’nde ilk 8 hedefinin kaçmasına, Süper Lig’de ise şampiyonluğun zora girmesine neden oldu. Takımın iç sahada daha baskılı oynayan taraf olmasına rağmen bunu skora yansıtamamasıyla Domenico Tedesco özelinde eleştiriler artmaya başladı.