İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Taksim'de bir adam, bölgede bulunanlara 'kapkaç furyası' yaşattı.
İlk olay 17 Ocak'ta Şehit Muhtar Mahallesi’nde meydana geldi.
R.A. ve K.A. caddede telefonla konuşuyordu. O sırada bir süre çevrede dolaşan adam harekete geçip iki eliyle çifte kapkaç yaparak uzaklaştı.
Mağdurlar şüpheliyi kovaladı ancak yakalayamadı.
İkinci olay 22 Ocak'ta Kocatepe Mahallesi’nde meydana geldi. Caddede yürüyen Y.A.K., sokak kesişimine geldiği sırada kapkaça uğradı.
CAMDAN UZANIP ÇALDI
Üçüncü olay yine 22 Ocak'ta Şehit Muhtar Mahallesi’nde meydana geldi.
Yolda yürüyen A.G. sokak kesişimine geldiği sırada karşı taraftan gelen şüpheli, cep telefonunu çalarak kaçtı.
Dördüncü olay 23 Ocak'ta Tarlabaşı Bulvarı’nda yaşandı.
Arkadaşıyla yürüyen N.R. sokak kesişimine geldiği sırada şüpheli, elinde bulunan çantayı çalarak kaçtı.
İKİ ARKADAŞIN TELEFONUNU AYNI ANDA ÇALDI
Beşinci olayda şüpheli, otomobile binen iki kadının yanına yaklaştı.
Ardından da aracın açık olan camından içeri elini uzatıp cep telefonunu çalıp kaçtı.
Altıncı olay ise aynı gün Tarlabaşı Bulvarı’nda meydana geldi. H.B., arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada şüpheli elindeki telefonu çalıp kaçtı.
Tüm kapkaç anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
POLİS SONUNDA YAKALADI
Arka arkaya yaşanan olayların ardından çalışma başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.
Yapılan çalışmalarda şüphelilerin olay öncesi ve sonrasında birlikte hareket ettikleri belirlendi.
Şüphelilerden birinin A.T. (20) diğerinin ise S.A. (19) olduğu tespit edildi.
Devam eden çalışmalarda şüpheliler Bahçelievler’de yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyete götürülen şüphelilerden A.B.’nin poliste 51 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı.
Şüphelinin ayrıca hırsızlık suçundan 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu da tespit edildi.
Emniyette ifadeleri alınarak adliyeye sevk edilen şüpheliler 'kapkaç' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yaşı küçük, suçu büyük! Çocuk kapkaççı kameradaGündem