Euroleague 2. haftasında Anadolu Efes, İsrail temsilcisi Hapoel IBI’ye 87-81 mağlup oldu.
Güvenlik nedeniyle Karadağ’ın başkenti Podgorica’da oynanan karşılaşmada Jordan Loyd’un 25 sayısı yenilgiyi engelleyemedi.
Euroleague'e galibiyetle başlayan lacivert-beyazlılar, bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı. Bu sonuçla Anadolu Efes, bu sezon organizasyonda ilk yenilgisini yaşadı. Hapoel IBI ise ikinci galibiyetini aldı.
Moraca Salonu’nda oynanan mücadele tempolu başladı. İlk periyot 22-21 Efes’in üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyrekte savunmada sertleşen Hapoel, devreye 46-35 önde girdi. Anadolu Efes, üçüncü periyotta farkı eritip öne geçse de son bölümde rakibine direnemedi ve parkeden 87-81 yenik ayrıldı.
LOYD'UN ÇABASI SONUÇSUZ KALDI
Jordan Loyd kaydettiği 25 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Ercan Osmani 16, Larkin ve Cordinier ise 13’er sayıyla oynadı. Ancak bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.
Hapoel IBI’de Anthony Blakeney 17, Elijah Bryant 15, Oturu 12 ve Wainright 11 sayıyla öne çıktı. Eski Efesli Vasilije Micic de 9 sayı üretti.
KOKOSKOV DİSKALİFİYE EDİLDİ
Karşılaşmanın 34. dakikasında Anadolu Efes Başantrenörü Igor Kokoskov, hakemlere yoğun itirazı sonrası diskalifiye edildi.
Anadolu Efes: Larkin 13, Cordinier 13, Weiler-Babb 4, Jones 8, Ercan Osmani 16, Şehmus Hazer, Loyd 25, Papagiannis, Smits 2
Hapoel IBI: Micic 9, Bryant 15, Malcolm 6, Wainright 11, Oturu 12, Motley 2, Jones 9, Blakeney 17, Ennis, Odiase 4, Ginat 2
Hakemler: Carlos Peruga (İspanya), Joseph Bissang (Fransa), Luka Kardum (Hırvatistan)
Periyotlar: 22-21, 35-46, 59-61
Fenerbahçe Beko'yu, Zalgiris'te Baldwin de kurtaramadıBasketbol