İngiltere'de kraliyet ailesinin özel mülklerinden Sandringham'da bulunan tarihi su kulesinin kapıları ilk kez konaklamak isteyen ziyaretçilere açıldı.

Kral 3. Charles'ın Norfolk'taki Sandringham arazisinde yer alan ve 1877 yılında inşa edilen su kulesi, kapsamlı bir restorasyondan geçirilerek iki kişinin kalabileceği lüks bir konaklama alanına dönüştürüldü.

Yaklaşık 20 bin hektarlık Sandringham arazisi içerisinde bulunan yapı, başta kraliyet konutuna ve çevresindeki araziye temiz su sağlamak amacıyla yapılmıştı.

Kulenin inşa edilmesinin arkasında kraliyet ailesinin yaşadığı sağlık sorunları yatıyordu. Kral 7. Edward ve en büyük oğlu Albert Victor'un tifoya yakalanmasının ardından temiz su ihtiyacı önem kazanmıştı.

BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ

Dışarıdan tarihi yapısını koruyan kulenin içi modern şekilde yenilendi. Kulenin zemin katında mutfak, yemek alanı ve banyo bulunuyor. Bir üst katta geniş bir yatak ve çevredeki manzaraya bakan yatak odası yer alıyor.

İkinci katta ise şömineli bir oturma odası bulunuyor.

Kulenin içerisinde ayrıca kraliyet ailesinin fotoğrafları ile Sandringham arazisinden getirilen çeşitli parçalar sergileniyor.

Yapının en dikkat çekici kısımlarından biri olan teras, Norfolk kırsalını 360 derece görebilecek bir manzara sunuyor.

İŞTE FİYATI

Tarihi kulede konaklamanın fiyatı ise seçilen tarihe göre değişiyor. Mirror'ın aktardığına göre bir haftalık konaklama 1500 ila 2 bin 395 sterlin (96 bin ila 154 bin TL) arasında değişiyor. Bu da tarihi kulede bir gece konaklamanın 13 bin ila 22 bin TL arasında değiştiği anlamına geliyor.

Arazide ayrıca altı kişiye kadar konaklama imkanı sağlayan "The Folly" ve sekiz kişilik "Gardens House" gibi seçenekler bulunuyor.