Romanyalı olduğu düşünülen iki gencin bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu öğrenildiğinden bu yana Kuzey İrlanda'da göçmen karşıtı protestolar patlak verdi.

Ballymena kasabasında başlayan protestoların ikinci gecesinde isyancılar polislerle çatıştı; evleri ve arabaları ateşe verdi. Yetkililer protestolarda 17 polis memurunun yaralandığını açıkladı.

Ayrıca beş kişinin tutuklandığı açıklandı.

Kuzey İrlanda'da da yangın yeri: Göçmenlerin evleri ateşe verildi, 17 polis yaralandı - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Protestoların fitilini, ülkenin kuzeydoğusundaki Antrim Kontluğu'nda 14 yaşındaki iki çocuğun, bir genç kıza cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla Coleraine Sulh Mahkemesi'nde yargılanması ateşledi.

Gençlere cezalarının Romanyalı bir çevirmen tarafından tercüme edilmesi nedeniyle saldırganların Romanyalı olduğu tahmin ediliyor.

Milletvekili Jim Allister, Ballymena'nın "kontrolsüz göç"le baş edemediğini ve bunun "hem geçmişte hem de gelecekte tansiyonun yükselme kaynağı" olacağını ifade etti.

Kuzey İrlanda'da da yangın yeri: Göçmenlerin evleri ateşe verildi, 17 polis yaralandı - Resim : 2

KURBANIN AİLESİ PROTESTOLARA TEPKİLİ

Ancak kurbanın ailesi, protestolara tepki göstererek adaletin yargı yoluyla tecelli edeceğini söyledi.

Ülkenin Başbakanlık Ofisi'nin sözcüsü ise Ballymena'daki protestoların endişe verici olduğunu belirtti. Sözcü "Tabii ki bölgedeki cinsel saldırı olayları oldukça rahatsız edici. Ancak bu durum, yerel topluluğu korumaya çalışan polis memurlarına saldırılmasını haklı çıkarmıyor" dedi.

Protestocular şimdiye kadar içinde göçmenlerin yaşadığının iddia edildiği en az dört evi ateşe verdi. Yetkililer bu saldırıların "ırk odaklı" olduğunu söyleyerek "hem azınlıkların hem de polislerin hedef alındığını" ifade etti.