Meksika Grand Prix’sinde galibiyete uzanan McLaren pilotu Lando Norris, takım arkadaşı Oscar Piastri’yi geride bırakarak Formula 1 şampiyona liderliğini sadece bir puan farkla ele geçirdi. Ferrari’den Charles Leclerc ikinci, Red Bull’un yıldızı Max Verstappen ise üçüncü oldu.

McLaren’de dengeler değişti
McLaren için Meksika haftası unutulmaz geçti. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Norris, startta yaşanan karışıklıktan uzak durdu ve baştan sona tempoyu koruyarak damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Bu galibiyet, hem takıma moral hem de şampiyona mücadelesinde kritik bir avantaj kazandırdı.
Takım arkadaşı Oscar Piastri, yedinci sıradan başladığı yarışta beşincilikle yetindi. Norris’in bu galibiyetiyle birlikte iki McLaren pilotu arasında sadece bir puan fark kaldı; liderlik de İngiliz pilota geçti.

Leclerc ikinci, Verstappen seriyi sürdürdü
Ferrari’nin Monakolu pilotu Charles Leclerc, mükemmel bir tempo yakalayarak Norris’in 30.3 saniye gerisinde ikinci oldu. Red Bull’un şampiyonu Max Verstappen ise son turlarda Leclerc’e yaklaşsa da geçiş fırsatı bulamayarak üçüncü sırayı aldı. Bu sonuçla Verstappen, üst üste altıncı kez podyuma çıkmış oldu.
Bearman’dan kariyer rekoru
Hafta sonunun sürpriz ismi Haas pilotu Oliver Bearman’dı. Genç İngiliz, müthiş bir yarış çıkararak kariyerinin en iyi derecesi olan dördüncülüğü elde etti. Son bölümlerde girilen sanal güvenlik aracı (VSC), Piastri’nin Bearman’a atak yapma şansını elinden aldı.
2025 Norris Piastri rekabeti
