Liverpool, Bayern Münih'in Kolombiyalı yıldızı Luis Diaz için sunduğu resmi transfer teklifini reddederek, oyuncunun satılık olmadığını açık bir şekilde belirtti.
Alman devinin sportif direktörü Max Eberl, İngiliz kulübünün Diaz için hiçbir görüşme yapılmayacağını kendilerine ilettiğini duyurdu.
28 yaşındaki yıldız golcü Luis Diaz'a bu yaz daha önce Barcelona'dan da benzer bir teklif gelmiş, ancak Liverpool bu teklifi de geri çevirmişti.
Diaz'ın takımdaki kilit rolünü koruma kararı alan Premier Lig şampiyonu, oyuncunun bu yaz transferine kapıları tamamen kapadı.
DIAZ, LİVERPOOL'UN VAZGEÇİLMEZİ OLDU
2022 yılında Porto'dan Liverpool'a transfer olan Luis Diaz, kısa sürede takımın değişmez ismi olmayı başardı.
Geçtiğimiz sezon kulüp ve milli takım formasıyla toplamda 22 gole imza atan Diaz, Liverpool'un Premier Lig'i 10 puan farkla şampiyon tamamlamasında önemli pay sahibiydi.
Geçen sezon Premier Lig'de 13 gol atıp 7 asist yapan Diaz, teknik direktör Arne Slot'un şampiyonluk ekibinde kilit oyuncu konumundaydı.
MANCHESTER CITY VE ARABİSTAN İLGİSİ SÜRÜYOR
Liverpool'la olan sözleşmesinin bitimine iki yıl kalan Diaz'a geçen yaz Manchester City ilgi göstermişti. Öte yandan Kolombiyalı oyuncu, Suudi Arabistan'dan da hayranlık ve ilgi görüyor.
Luis Diaz, Kolombiya milli takımıyla görev yaparken yaptığı açıklamada Liverpool'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti:
"Liverpool'da gerçekten mutluyum, bunu hep söyledim. Transfer dönemi yaklaşıyor ve geleceğimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ne olacağını bekleyip göreceğiz. Liverpool bana iyi bir sözleşme uzatması önerirse veya kalan iki yılımı tamamlarsam da mutlu olurum. Her şey kulübe bağlı. Benim görevim sahada elimden gelenin en iyisini yapmak."