Premier Lig’in 2. haftasında Newcastle United ile Liverpool arasındaki nefes kesen mücadelede, 16 yaşındaki Rio Ngumoha son dakikada attığı golle Liverpool’a 3-2’lik galibiyeti getirdi.

Premier Lig’in ikinci haftasında St. James’ Park’ta oynanan Newcastle United – Liverpool karşılaşması, unutulmaz bir senaryoya sahne oldu.

Maça hızlı başlayan Newcastle fırsatları değerlendiremezken, ilk gol konuk ekipten geldi. Liverpool, 35. dakikada Ryan Gravenberch’in ceza sahası dışından attığı şutla 1-0 öne geçti.

Newcastle adına işler daha da zorlaştı; Anthony Gordon’ın Virgil van Dijk’a yaptığı faul, VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla sonuçlandı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Liverpool, yeni transferi Hugo Ekitike’nin golüyle skoru 2-0 yaptı. Bu gol, tribünleri sessizliğe gömerken ev sahibi için umutlar azaldı.

Liverpool'u 16 yaşındaki Rio Ngumoha kurtardı: 90+10'da mucize! - Resim : 1

NEWCASTLE UNITED GERİ DÖNDÜ

Pes etmeyen Newcastle United’ı yeniden ayağa kaldıran gol 57. dakikada geldi. Kaptan Bruno Guimaraes farkı bire indirdi. 10 kişi oynamasına rağmen baskısını sürdüren Newcastle, 88. dakikada oyuna sonradan giren William Osula’nın golüyle skoru 2-2’ye taşıdı.

Liverpool'u 16 yaşındaki Rio Ngumoha kurtardı: 90+10'da mucize! - Resim : 2

MUCİZEYİ RIO NGUMOHA YAZDI

Tam maç beraberlikle bitecek derken, 90+6’da oyuna giren 16 yaşındaki Rio Ngumoha, 90+10’da sahneye çıktı.

Attığı golle Liverpool’u 3-2 öne geçiren genç oyuncu, Premier Lig’deki ilk golünü atarak tarihe geçti.

Liverpool'u 16 yaşındaki Rio Ngumoha kurtardı: 90+10'da mucize! - Resim : 3

LIVERPOOL 6 PUANA ULAŞTI

Ligin ilk maçında Bournemouth’u mağlup eden Liverpool, Newcastle karşısında da galip gelerek 6 puana yükseldi.

Newcastle United ise Aston Villa mağlubiyetinin ardından bu kez Liverpool’a yenilerek 1 puanda kaldı.

Liverpool'u 16 yaşındaki Rio Ngumoha kurtardı: 90+10'da mucize! - Resim : 4