Grubun kurucusu ve menajeri Tolga Akış, Manifest üyelerinin eylül ayında İstanbul'da birlikte yaşadıkları evi kapatacaklarını ve tamamen Londra'ya taşınacaklarını açıkladı.

Akış ayrıca, Manifest'in uluslararası alanda faaliyet gösteren bir yapım şirketiyle anlaşma sürecinde olduğunu belirtti.

Menajer, açıklamasını "Her şeyin başı hayal etmek ve çalışmak. Yakında yeni bir dönem başlıyor." sözleriyle tamamladı.

Geçen yıl düzenlenen Big5 Türkiye yarışmasını kazanan altı genç kadından oluşan Manifest, müzik sektörüne hızlı bir giriş yaparak geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

Yoğun ilgi görmeye devam eden grup, iktidara yakın gruplar tarafından sık sık hedef alınıyor.

Bunlardan en sonuncusu AKP’li Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın oldu. Çorum’un yerel basınına yansıyan haberlere göre Aşgın “Biz burada olduğumuz sürece hiçbir Manifest kızı Çorum’a giremez" dedi. Aşgın haberlerden sonra "Biz, Manifest'i asla Çorum'a getirmeyeceğiz dedik. Grup üyeleri kente gelebilir ama belediye olarak bu konseri biz düzenlemeyeceğiz" diyerek önceki ifadesini düzeltti.

İstanbul’da gerçekleştirilen konserleri sırasındaki sahne performansları nedeniyle “hayasızca hareketlerde bulunma” suçlamasıyla yargılanan Manifest grubuna 3 ay 22 gün hapis cezası verilmişti.