Meclis’te karikatür krizi
TBMM Genel Kurulu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçeleri görüşülürken karikatür krizi yaşandı.
FOTOĞRAFLAR: SELAHATTİN SÖNMEZ / NEFES
TBMM Genel Kurulu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçeleri görüşülürken bir anda tansiyon yükseldi.
DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinde “gençlere gerçek anlamda pay ayrılmadığını” belirterek, bağımsız bir Gençlik Bakanlığı kurulması gerektiğini söyledi.
Altın, bağımlılıkla mücadele programlarının bütçesinin yetersiz olduğunu savunarak, KYK yurtlarında yaşanan sorunlara da dikkat çekti.
Öğrencilerin yemeklerden şikayetçi olduğunu dile getiren Altın, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yönelik, “Erkekler kulübü başkanı gibi davranıyorsunuz. Gençlerin probleminden haberiniz yok” sözleriyle eleştirilerini sertleştirdi.
Konuşması sırasında Altın ve DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, kürsüye bir karikatür dövizi bıraktı. Döviz, AKP sıralarından tepki çekti.
AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, karikatürde LGBT simgesinin yer aldığını söyleyerek kürsünün önüne yürüdü ve dövizin kaldırılmasını istedi.
Altın ve Cupolo karikatürü Leyla Şahin Usta'ya vermeyerek, konuşmasını sürdürdü. Konuşmalar tamamladıktan sonra da tartışmalar sürdü.
Meclis Başkanvekili Celal Adan, yükselen tepkilere karşılık “Değerlendirilecek bir konu” diyerek oturumu devam ettirdi.