Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi dördüncü hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Galatasaray MCT Technic’e konuk oldu.

Abdi İpekçi’de oynanan derbi müsabakasını Fenerbahçe, 9 sayı farkla 85-76 kazandı.

Nicolo Melli ve Tarık Biberovic kaydettiği 18’er sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

Sarı lacivertliler, bu galibiyetle ligdeki 4’üncü maçında 3’üncü zaferini elde etti Galatasaray ise 4’üncü maçında 2’nci yenilgisini aldı.

MAÇIN HİKAYESİ

Devon Hall, Melih Mahmutoğlu, Tarık Biberovic, Mikael Jantunen ve Armando Bacot ilk beşiyle maça başlayan Fenerbahçe Beko, Nicolo Melli ve Tarık ile etkili olduğu ilk çeyreği 23-16 önde kapattı.

İkinci çeyreğe üst üste üçlük isabetleriyle başlayan Fenerbahçe, 40-33 üstünlüğünü sürdürdü. İlk yarının kalan bölümlerinde ev sahibi ekip farkı azaltsa da Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 44-42 önde gitti.

Karşılıklı sayılara sahne olan üçüncü çeyrekte de sarı lacivertliler, karar çeyreğine 58-56 üstün gitti.

Dördüncü çeyreğe de Khem Birch ve Tarık’ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe, skoru 69-60’a getirerek Galatasaray’a mola aldırdı. Son iki dakikaya 5 sayılık (80-75) üstünlükle giren sarı lacivertliler, üst üste bulduğu sayılarla farkı giderek açarak parkeden 85-76 galip ayrıldı.