Hindistan’ın güneyindeki Karnataka eyaletinde, Merkez Bankası yetkilisi gibi davranan silahlı bir çete, yaklaşık 70 milyon rupi (800 bin dolar) taşıyan bir nakit sevkiyat aracını soydu.
Kent merkezinde gerçekleşen soygunda, altı kişi nakit taşıyan aracı durdurdu. Bengaluru Polis Şefi Seemant Kumar Singh’in BBC’ye verdiği bilgiye göre araçta şoför, bir nakit sorumlusu ve iki silahlı güvenlik görevlisi bulunuyordu.
Soyguncular, Merkez Bankası görevlisi olduklarını söyleyerek taşınan yüksek miktardaki paranın belgelerini kontrol etmeleri gerektiğini iddia etti. Parayı silah zoruyla kendi araçlarına aktaran çete kayıplara karıştı.
Soygunda kullanılan aracın sahte plakalı olduğu ve üzerinde “Hindistan Hükümeti” yazılı bir etiket bulunduğu belirtildi.
Olayın ardından geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.