MERVE ŞİŞMAN / NEFES

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı kaynakları İsrail tarafından el konan Özgürlük Filosu'na ait Vicdan gemisindeki 3 Türk milletvekilini taşıyan uçağın Türkiye'ye dönmek üzere Azerbaycan'a hareket ettiğini bildirdi.

"ONLAR AÇISINDAN ZAVALLI BİR GÖRÜNTÜYDÜ"

Gemideki 3 milletvekilinden biri olan Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, ilk mesajını NEFES’e iletti. Ün şunları söyledi:

- “2 gündür hiç uyumadık, sağlığım gayet iyi, fiziksel anlamda kötü bir muamelede bulunmaya cüret edemediler.

- Aşdod limanına indikten sonra 10’ar kişilik İsrailli gruplar marşlar okudu 21 Türkün karşılarında. Psikolojik bir şiddet uygulamaya çalıştılar ama çok komik bir görüntüydü.

- Onlar açısından zavallı bir görüntüydü. İlerleyen saatlerde cezaevi arabalarına bindirip oradan havaalanına götürüldük.

- Türk milletvekilleri ve diğer ülkelerin millet vekillerini aynı cezaevi arabasına bindirdiler.

- Buradan aracın cezaevine gönderileceğini düşünüyorduk ama havalimanına gitti.”