İstanbul Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit içerikli mesajların gönderilmesine ilişkin davada Cumhuriyet Savcısı, 2 sanığın tahliyesini talep etti.
Mahkeme, 1 sanığın tahliyesine, 1 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
NE OLMUŞTU?
Cinayet sonrası sosyal medya hesaplarından failleri öven ve Minguzzi ailesine yönelik tehdit içeren mesajlar paylaşan 5 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından "silahla tehdit" ve "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından Bakırköy Adliyesi'ne çıkarıldı.
Adliyede savcılık ifadeleri tamamlanan şüpheli B.A ile suça sürüklenen çocuklar A.S.D, E.K, H.E.A ve K.G, "birden fazla kişiyle tehdit" ve "silahla tehdit" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Suça sürüklenen çocuk K.G için ayrıca "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da tutuklama talep edildi. Talebi değerlendiren hakimlik şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.
Zanlılardan B.A'nın, Gasp Büro Amirliğindeki ifadesinde, paylaşımını bilinçsiz bir şekilde yaptığını ve kimseyi tanımadığını savunduğu öğrenildi. Öte yandan, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Bu tutuklamalardan sonra bir kişi daha tutuklanmış ve 6 kişi cezaevine gönderilmişti.
Minguzzi ailesinin avukatı: Mahkeme başkanı dosyadan çekildiGündem