Trendyol 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü’nde hareketli günler yaşanıyor. Başkent temsilcisi, hem yönetim hem de takım bazında önemli değişikliklere imza attı.

Geçtiğimiz hafta Futbol Şube Sorumlusu, Basın Sözcüsü ve Altyapı Sorumlusu görevlerinde bulunan yönetim kurulu üyelerinin istifalarıyla sarsılan sarı-lacivertli kulüpte, dört futbolcu kadro dışı bırakıldı.

Kısa süre sonra ise teknik direktör Kenan Koçak ile yollar ayrıldı.

YÖNETİMDEN PEŞ PEŞE İSTİFALAR

MKE Ankaragücü’nde Futbol Şube Sorumlusu Feridun Geçgel, Altyapı Sorumlusu Soner Kurt ve Basın Sözcüsü Mehmet Hakkı Şanal, kulüpteki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifaların ardından kulüp, kadroda da önemli değişiklikler yaptı.

Başkent temsilcisinden yapılan açıklamada, “Yönetim kurulumuz, Profesyonel Futbol A Takım futbolcularımızdan Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu, Alper Uludağ ve Bahadır Han Güngördü'nün kadro dışı bırakılmalarına karar vermiştir. Kamuoyu ve taraftarlarımıza saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

TAKIM KAPTANLIĞINA YENİ İSİMLER

Kadro dışı bırakılan oyuncular arasında yer alan Tolga Ciğerci, kaptanlık görevini de kaybetti. Sarı-lacivertli ekipte takım kaptanlığına Mahmut Tekdemir, Osman Çelik ve Riad Bajic getirildi. Bu değişimle birlikte kulüpteki ayrılık rüzgarı daha da hız kazandı.

Öte yandan, daha önce kadro dışı bırakılan ve bireysel antrenman programını sürdüren Riccardo Saponara’nın, yönetim kurulunun kararıyla tekrar takımla çalışmalara başladığı duyuruldu.

KENAN KOÇAK DÖNEMİ SONA ERDİ

Başkent ekibi, futbolcuların kadro dışı bırakılmasının ardından teknik direktör Kenan Koçak ile yolların ayrıldığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Teknik direktörümüz Kenan Koçak ile yeni futbol yapılanmamız hususunda yapılan görüşmelerin ardından karşılıklı olarak yollarımızın ayrılması konusunda mutabakata varılmıştır. Kenan Koçak'a bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

TARAFTAR YÖNETİMİ PROTESTO ETTİ

Dün gece saatlerinde Beştepe Tesisleri önünde, Çorum FK deplasmanından gelecek takım otobüsünü bekleyen Ankaragücü taraftarı, Kulüp Başkanı İsmail Mert Fırat ve yönetimi protesto etti. Ankaragücü’nün Taraftar Derneği, ‘Bekar Evi Çocukları’ çatısı altındaki yüzlerce taraftar, yönetimle görüşme ve resmi açıklama talep ederek muhatap beklediklerini ifade ettiler.