Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda 4-1'lik galibiyetle ayrıldığı maçın ardından Jose Mourinho önemli açıklamalar yaptı.

Maçı değerlendirmek istemiyorum sadece takımımı değerlendirmek istiyorum' diyen Mourinho, "Maçı değerlendirirsem hakemi de konuşmam gerekir. Tekrar tekrar aynı kelimeleri aynı gözlemleri söylemek istemiyorum" şeklinde konuştu.

Portekizli teknik adam sözlerine şöyle devam etti:

"Takımım hakkında konuşmak istiyorum. Tam da beklediğim gibiydi. Ciddi ve dürüsttüler. Oyuncularım İşlerini ve kulübü önemsiyor. Bizi çok mutlu eden bir galibiyet değil ama birazcık daha mutlu eden bir galibiyetti."

"Hafta boyunca yüzümüzde gülücükler açmayacak ama daha iyi bir modda olacağız. Oyuncularım içinde bulundukları durumu umursuyor."

ALİ KOÇ SORUSUNA CEVAP: KÜLTÜRÜME AYKIRI

Fenerbahçe teknik direktörü, 'Başkan Ali Koç, 4 oyuncu talebi ve oyunu hızlandıran transfer talebiniz olduğunu açıklamıştı. Bu konuda bir isim verdiniz mi?' sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Bu konuda yorum yapmıyorum. Çünkü bu benim kültürüme aykırı. Bunlar kulüp içi konular. Sizlerin sevdiği konuları beslemeyi sevmiyorum. Konuştuklarımız bana özel kalacak. Benim gazeteci arkadaşlarım yok. İstediğimde sesi açıp istediğimde kapatamıyorum. Ben böyleyim."

Mourinho'dan Ali Koç sorusuna net cevap: 'İlk 11'i 25 bozuk parayla yapıyorum' - Resim : 1

BASIN TOPLANTISINDA GERGİN ANLAR

Jose Mourinho'nun Başakşehir maçı sonrası düzenlediği basın toplantısı peş peşe aynı sorular gelince gergin geçti.

Mourinho, "Sezon sonunda Türkiye'de devam mı edecek, başka değerlendirmeler mi yapacak?" sorusuna art arda "Soruyu anlamadım" yanıtını verdi.

Portekizli hoca, hakem Burak Pakkan’ın net bir penaltı vermediğini belirterek, "Bugünkü maç 1-0 iken her şeye karar verilmişti. Orta hakemi uluslararası VAR hakemi çağırdı, basit penaltıyı göstermek için. UEFA’da pek çok maçta görev yapmış VAR hakemine ‘sen yanlış biliyorsun’ diyerek penaltıyı vermemesi; bu sezon kaç defa oldu bilmiyorum. Kazanamamış olsaydık şimdi Fenerbahçe’nin kötü oynadığını hata yaptığını konuşacaktık. Ben sadece takımım hakkında konuşmak istiyorum. Bununla ilgili çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Herkes gördü" ifadelerini kullandı.

"25 ADET BOZUK PARAM VAR, İLK 11'İ ONLARLA YAPIYORUM"

Mourinho son olarak kadro istikrarsızlığıyla ilgili gelen soruya da alaycı bir yanıt verdi:

"İlk 11'i nasıl oluşturuyorum? 25 adet bozuk param var. Bunları havaya atıyorum. Masanın üstünde kalan bozuk paradaki oyuncuları ilk 11'e alıyorum. Yere düşen paradaki oyuncular ise yedek kulübesinde oluyor. Hafta içi de İstanbul'daki gece kulüplerine gidiyorum eğleniyorum."