Uluslararası haber ajansı Reuters'ın haberine göre Mubadala, Getir’in Türkiye’deki tüm yatırımlarından çıkmayı değerlendiriyor. Bu karar, fon ile Getir’in kurucuları arasında farklı yeniden yapılandırma planları nedeniyle yaşanan kontrol mücadelesinin ardından geldi.
GETİR ARAÇ İÇİN TİKTAK İLE İLERİ AŞAMADA GÖRÜŞME
Kaynaklar, Mubadala’nın araç kiralama şirketi Getir Araç’taki hisselerini satmak için Tiktak ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüğünü belirtti. Mubadala yorum yapmazken, Tiktak’tan da yanıt gelmedi.
Fon, Getir’in market teslimat işinin yanı sıra Getir Araç ve Getir Finans birimlerinde de kontrol hisselerine sahip. Ancak her birimdeki pay oranı açıklanmadı.
TESLİMAT İŞİ İÇİN BİRDEN FAZLA ALICI İLGİLENİYOR
Mubadala’nın Getir’in ana teslimat işindeki hisselerini satmak için de görüşmeler yürüttüğü, potansiyel alıcılar arasında ABD merkezli DoorDash’in de bulunduğu bildirildi. Ancak henüz kesin bir anlaşma sağlanmadı.
2021’DE GİRDİ, 2024’TE YENİDEN YAPILANDI
Mubadala, 2021’de yatırım yaptığı Getir’in neredeyse tüm iştiraklerinde geçen yıl hisse sahibi oldu. Fon, 2024’te şirkete toplam 330 milyon dolara yakın kredi sağladı.
Getir, pandemi döneminde hızla büyüyerek 2022’de 12 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Ancak talebin düşmesiyle şirket, uluslararası operasyonlarını kapatarak yeniden yapılanmaya gitti.