Antalya'nın Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, dün eski İçişleri Bakanı Ahmet Selçuk'un hayatını kaybeden eşi Nevin Selçuk'un Uncalı Mezarlığı'ndaki cenaze törenine katılmıştı.

Akşam saatlerine doğru kalp krizi geçirdiği öğrenilen Kara, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kara, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Kara'nın vefatının ardından cenaze programı da belli oldu.

BUGÜN ANTALYA'DA TÖREN DÜZENLENECEK

İhsan Kara için bugün saat 13.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Valilik Hükümet Konağı önünde resmi tören gerçekleştirilecek.

Antalya Valiliği'nin açıklamasına göre Kara'nın cenazesi, 30 Ekim Cuma günü memleketi Konya'da toprağa verilecek.

Karatay ilçesindeki Hacı Veyis Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda defnedilecek.

Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara hayatını kaybetti - Resim : 1

İHSAN KARA KİMDİR?

15 Ocak 1965'te Konya'nın Hadim ilçesine bağlı Gaziler köyünde dünyaya gelen İhsan Kara, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki eğitimini 1986 yılında mezun oldu.

Mülki idare amirliği mesleğine 1990'da Karaman Valiliği'nde kaymakam adayı olarak adım atan Kara, daha sonra Koyulhisar, Şenkaya, Şuhut, Aydıncık, Cihanbeyli ve Pursaklar ilçelerinde kaymakamlık yaptı. Batman Vali Yardımcılığı görevini de üstlendi.

Kara, kariyeri boyunca İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün kurucu Eğitim Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Eyüpsultan Kaymakamlığı görevini yürütürken Antalya'nın Muratpaşa ilçesine atanan Kara, 29 Temmuz 2024'te yeni görevine başladı.

Evli ve iki çocuk babası olan İhsan Kara, dün eski İçişleri Bakanı Ahmet Selçuk'un hayatını kaybeden eşi Nevin Selçuk'un Uncalı'nın cenaze töreninin ardından geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.