İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü anımsatan Dervişoğlu, 2013 yılından bu yana engelliler adına sağlıklı veri paylaşılmadığını kaydetti. Birden fazla maaş alan bürokratlar olduğuna işaret eden Dervişoğlu, engelli maaşlarına tepki gösterdi.

"ERDOĞAN CESARET EDEMEDİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 22 Ekim'de grup kürsüsünden yaptığı yeni çözüm süreci çağrısını eleştiren Dervişoğlu, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'te konuşma yapması tartışmalarına ilişkin "Bizim cesedimizi çiğnemeden, o caniyi Gazi Meclis’in kapısından sokamazsınız" sözlerini yineledi.

Dervişoğlu'nun yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin başına bela edilmiş bir terör örgütünü ortadan kaldırmak için diye yutturmaya çalıştıkları projenin sonu hüsran oldu.

Buna hep birlikte şahitlik ettik. Son dönemde, kendileri cesaret edemediği için aracı kullanıp, yine aynı yola sapmaya niyetlendiler. Hendeklerde şehitler vererek bedel ödediğimiz açılım-saçılım rezaletinde ikinci perde için cüretlendiler. Üstelik bu konudaki en saçma adımları ve en saçma sözleri de milliyetçiliği temsil ettiğini iddia edenlere sarf ettirdiler.

Ortağı pek cesur davranıyor ama Sayın Erdoğan henüz açıkça cesaret edemedi. İmralı'daki caniyi Gazi Meclis’e davet edecek kadar şuursuz çağrılar yapıyorlar ama Cumhurbaşkanı'ndan, ortağına güzellemeler dışında tek kelime duymadık.

Büyük Türk milleti adına bu işin peşini bırakmayacağız. Meclis’e davetin altında teröristbaşını serbest bırakmanın hesapları yattığını ısrarla söyledim. Bu kirli hesapların borazanları yine ekranları doldurmaya başladı. Abdullah Öcalan denilen caninin, kısa bir süre sonra serbest bırakılacağını, yaşayacağı evin bile hazırlandığını söyleyen şuursuzlar ortalığı sardı."

"NE ÖCALAN'IN TAHLİYESİNE NE DE FETÖ'CÜLERE İZİN VERMEYECEĞİZ"

"DEM partililerin, ‘Öcalan serbest bırakılsın’ çağrıları suç sayılırken, ki suçtur, ‘Bugün yarın serbest bırakılacak’ diyenlere gıkları çıkmıyor. Bu, mutfakta biri var ve bir şeyler hazırlıyor demek. Hafta sonu İstanbul'dan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendim ve dedim ki; Niyetiniz o caniyi serbest bırakmaksa, Cumhurbaşkanı olarak yetkiniz var.

Çok istiyorsanız kullanın ve affedin. Tarihe, milletimize bu acıları yaşatan bir caniyi affeden kişi olarak geçmek istiyorsanız elinizi tutan yok.

Siyasi, ahlaki ve vicdani sorumluluğu alın ve imzayı atın. Hala ses yok. O sorumluluğu almaya cesaret edemiyor. Onun yerine, ortağına, Türk milliyetçilerinin başını öne eğdirecek laflar ettirmeyi tercih ediyor.

Benim sözlerimden, ‘Öcalan'ın affedilmesine razı’ sonucunu çıkarabilen şuursuzları hiç muhatap almıyorum. Bir düğmeye bastım, ne kadar uyuyan FETÖ hücresi varsa sosyal medyada ayağa kalktı.

Benim için İmralı'daki canibaşı neyse siz de osunuz. Ne Abdullah Öcalan’ın tahliyesine ne de FETÖ'cülerin yeniden bu ülkede cirit atmasına izin verecek değiliz."

"ÖCALAN'A AF HAZIRLIĞI VARSA, BİLİN Kİ FETÖ'CÜLERE DE GÖZ KIRPMA VAR"

"Bizim cesedimizi çiğnemeden, o caniyi Gazi Meclis’in kapısından sokamazsınız. Ama burada başka bir hesap var.

Bunlar, İmralı'daki cani için çıkaracakları bir affın Anayasa’mızdaki eşitlik ilkesinden dolayı bütün teröristleri, zehir tüccarlarını; bebeklerimizin, kadınlarımızın katillerini, sokakları cehenneme çeviren çeteleri, Sinan Ateş’in katillerini ve onların azmettiricilerini ve ülkemizi işgale kalkan FETÖ’cüleri de kapsayacak şekilde genişleyeceğini bilmiyor olamazlar.

Sayın Erdoğan ve partisi fabrika ayarlarına dönüyor. O ayarlarda, teröristle masaya oturmak var. O ayarlarda, Oslo'daki, Habur'daki rezaleti matah saymak var. O ayarlarda, terörist rahatsız olmasın diye bayrak indirmek var. O ayarlarda, FETÖ'yle kol kola yürümek var.

Bugün Öcalan'a af hazırlığı varsa, bilin ki FETÖ’cülere de göz kırpma var. Fabrika ayarlarına dönüp, yeniden teröristle masaya oturacak, FETÖ’cüleri sokağa salıp kol kola gireceklerse bilsinler ki, bu aziz millet onları da buna sebep olanları da sokakta gezdirmez.

O hainler dışarıda özgürce nefes alırsa bizim de milletimizin de nefesi kesilmiş sayılır. O asilere açmaya çalıştığınız yol, yol değil. Bir an önce aklınızı başınıza toplayıp geri dönün. Türkiye ve bu büyük millet, sizin şahsi heves ve hesaplarınızın kurbanı olmayacak."