NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Üçüncü Dünya Savaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Hollandalı yetkili, Çin ile Rusya'nın eş zamanlı olarak bazı bölgeleri işgal etmesi durumunda Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlayacağını duyurdu.
Rutte, Çin ve Rusya'nın olası bir savaşı tetikleyebileceğini söylerken, Çin'in Tayvan'ı işgal etmesiyle eş zamanlı olarak Rusya'nın da NATO üyesi ülkelere saldırmasıyla birlikte küresel bir savaş yaşanabileceğini duyurdu.
New York Times'a konuşan Rutte, "Bu konuda saf olmayalım. Eğer Şi Cinping Tayvan'a saldırırsa ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayıp 'NATO topraklarına saldırarak Avrupa'yı meşgul eder misin' diye sorabilir" dedi.
Rutte, Rusya'nın böyle bir adım atmayacağını da söyledi.
Rutte'nin açıklamaları uluslararası kamuoyunda gündem olurken Rusya'dan yanıt geldi.
Rusya'nın eski liderlerinden olan ve halen Putin'in en güvendiği isimlerden biri olan Dimitry Medvedev, Rutte'nin açıklamalarına dikkat çeken bir yanıt verdi.
Medvedev, "Hollandalıların çok sevdiği sinirli mantarlardan çok yedi herhalde" dedi.