Niğde'ye bağlı Gümüşler beldesinde öğleden sonra aniden başlayan yağış sele dönüştü. Selin ardından bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Niğde'de sel felaketi: Suya kapılan kadın hayatını kaybetti - Resim : 1

19 HG 505 plakalı araca ulaşmaya çalışan Sabiha D. (41), Fatma T. (63) ve Yusufcan D. (11) sel sularına kapıldı. Ayrıca 34 DFD 145 plakalı araç içerisinde mahsur kalan Rıfat T., Semra T. (37) Fatma Nehir T. (9) ve Tuana T. (17) yaralandı.

Niğde'de sel felaketi: Suya kapılan kadın hayatını kaybetti - Resim : 2

Bölgeye sevk edilen ekiplerce sel sularından çıkarılan 7 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken Sabiha D. burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Niğde'de sel felaketi: Suya kapılan kadın hayatını kaybetti - Resim : 3

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Niğde Valisi Nedim Akmeşe de bölgeye gelerek çalışmaları inceledi.

Niğde'de sel felaketi: Suya kapılan kadın hayatını kaybetti - Resim : 4

"SU BASKINI RİSKİ OLAN ALANLARDAN UZAK DURUN"

Niğde Valisi Nedim Akmeşe, sel felaketinin meydana geldiği Gümüşler beldesinde incelemelerde bulundu. Vali Akmeşe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İlimizde etkili olan dolu ve sağanak yağışlar nedeniyle Gümüşler beldemizde sel ve su taşkınları meydana gelmiştir. Gelen ihbarların hemen akabinde bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, UMKE, sağlık, jandarma ve belediye ekiplerince hareket edilmiş olup 39 araç, 10 iş makinası ve 216 personelle müdahale edilmiştir.

Tahliye, hasar tespit çalışmaları aralıksız şekilde sürdürülmektedir. Yağışlar sırasında sele kapılan 1 vatandaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Bir vatandaşımızın tedavisi devam etmiş olup diğer vatandaşlarımız tedbiren gözetim altında tutulmaktadır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm ülkemizde ve şehrimizde ani yağışlardan kaynaklı sel baskınlarının olduğu görülmektedir. Vatandaşlarımız dere yatakları ile su baskını riski olan alanlardan uzak durmaları ve uyarılara riayet etmeleri önem arz etmektedir"