ABA League’in (Adriyatik Ligi) 13. Hafta maçında basketbolseverler nefes kesen bir derbiye tanıklık etti.
Dün akşam (23 Aralık Pazartesi), ezeli rakipler Kızılyıldız ve Partizan karşı karşıya geldi.
Büyük bir heyecana sahne olan mücadelede, ev sahibi Kızılyıldız 89-84 ile parkeden galip ayrıldı ve ezeli rakibiyle galibiyet sayılarını eşitlemeyi başardı.
Partizan, Kızılyıldız ve Buducnost, ligde 11 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile aynı puana sahip durumda.
ADRİYATİK LİGİ YÖNETİMİNE SERT ELEŞTİRİLER
Bir dönem Fenerbahçe Beko’yu çalıştıran ve temsilcimize Euroleague kupası kazandıran Partizan’ın tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic, derbi mağlubiyetinin ardından sert açıklamalarda bulundu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Adriyatik Ligi yönetimini eleştiren Obradovic, özellikle oyun sırasında yaşanan duraksamalara tepki gösterdi.
Koç Obradovic, sert ifadelerle şunları söyledi:
“Oyunun niye bu kadar durduğunu bana değil, gidip lig yönetimine sorun. Bu konuda suçlanması gereken kişiler onlar. EuroLeague ciddi bir organizasyon, Adriyatik Ligi’ni yönetenler ise ciddi insanlar değiller. Neyse ki Adriyatik Ligi’ni yönetenlerle EuroLeague’i yönetenler aynı kişiler değil, öyle olsaydı neler olacağını hayal edemiyorum bile. Neyse ki artık Adriyatik Ligi şampiyonu direkt olarak EuroLeague’e katılım hakkı kazanmıyor, ben gelmeden önce durum bu şekildeydi. Bu ligi yönetenler kendilerine ‘Partizan bencinin arkasında neden koruma bariyeri var?’ diye sormalılar. EuroLeague’de böyle bir şey yok çünkü EuroLeague ciddi bir organizasyon. Bu ligde çifte standart uygulanıyor, bunun neden böyle olduğunu Adriyatik Ligi’ni yönetenlere sormalısınız. Gerçekten bizimle bu şekilde alay edilmesine gerek yok. Bunu sadece bu maç için değil, genel olarak söylüyorum.”

SAKATLIK PROBLEMİ YAŞIYORLAR
Obradovic, takımın son dört maçını üst üste kaybetmesinin ardından yaşanan düşüşe de değindi.
Eksik oyuncuların takım performansını etkilediğini vurgulayan koç, şunları söyledi:
“Oyuncularımız sahada neleri yanlış yaptıklarının farkındalar. Bu konuların üzerine çalışacağız ve sakat oyuncularımızın iyileşmelerini bekleyeceğiz. İki oyun kurucumuz ve kaptanımız (Iffe Lundberg, Frank Ntilikina, Vanja Marinkovic) olmadan oynuyoruz. Bahane üretmeye çalışmıyorum ama bu oyuncuların eksikliğini hissettiğimiz ortada, kalanların mücadelesiyle de gurur duyuyorum. Son maçlarda bazı oyuncuların ne kadar süre aldıklarına bir bakın. Son altı günde üçüncü kez takıma bir günlük izin vereceğim, yarını izinli geçirecekler. Cuma günü Fenerbahçe geliyor, bu yüzden oyuncuları dinlendirmemiz lazım.”
PARTİZAN’IN RAKİBİ FENERBAHÇE BEKO
Adriyatik Ligi’nde ezeli rakibine yenilen Partizan’ı yoğun bir maç takvimi bekliyor.
Koç Obradovic’in de belirttiği gibi, Partizan, EuroLeague’de 27 Aralık Cuma günü temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu sahasında ağırlayacak.
Euroleague'de olaylı maç sonu: Olympiakos koçuna saldırdılarBasketbol