Gaziantep'te 30 Mayıs 2026 tarihinde meydana gelen olayda öksürük şikayetiyle gittiği sağlık kabininde iğne olduktan sonra fenalaşan 45 yaşındaki Sultan Sever, hayatını kaybetti. Sever'in ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşmasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı.
ÖKSÜRÜK ŞİKAYETİYLE GİTTİ HAYATINI KAYBETTİ!
Olay gününü anlatan maktulün eşi Mustafa Sever, eşinin sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirterek, "Eşim oraya öksürük şikayetiyle gitmişti. Başka hiçbir rahatsızlığı yoktu. Orada eşime art arda üç iğne yapıldığını öğrendim. Ben gittiğimde eşim yere düşmüş ve şişmişti" dedi.

Olay anında annesiyle birlikte kabinde bulunan Ali Sever ise ambulansın çok geç arandığını öne sürerek, "Ambulans yaklaşık yarım saat sonra arandı. Annem baygın haldeyken bana oksijen tüpünü verip 15 dakika içinde kendine geleceğini söylediler ancak gelmedi" diye konuştu.
Duruşmada savunma yapan sanık Ayşe E., ebelik lisans mezunu olduğunu ve sanık Ömer A. tarafından işe çağrıldığını belirtti. Olay günü hastaya Avil ve Dekort isimli ilaçları karıştırarak iğne yaptığını, hastanın aniden fenalaşması üzerine oksijen verdiğini ve prednol uyguladığını savunan Ayşe E., işletmenin ruhsatsız olduğunu olay sonrasında öğrendiğini söyledi.
Ayşe E., "Karakola ifade vermeye gittiğim sırada Ömer A. beni arayarak 'Burada çalıştığını söylersen kendini de beni de yakarsın, burası ruhsatsız' dedi. İlk başta bu yüzden korkup yalan ifade verdim ancak mahkemedeki ifadem doğrudur" beyanında bulundu.
ADLI TIP KURUMU'NDAN RAPOR İSTENECEK
Mahkeme heyeti, hastane kayıtlarının temin edilerek ölüm ile uygulanan tedaviler arasındaki illiyet bağının tespiti için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine hükmetti.

Yargılama sonucunda, sanık Ömer Aslan'ın kaçma şüphesi ve kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilirken; delillerin henüz toplanmamış olması ve sanığın savunma durumu gerekçeleriyle Ayşe E.'nin de tutuklanmasına hükmedildi. Duruşma eksik hususların giderilmesi için ertelendi.
Güllü’nün kızının eski nişanlısı sırrını açıkladı. Yoğun bakımda halay çekti hastalara iğne yaptı…Gündem