Ankara'da er şehit yakınları ve er gaziler, Güvenpark'ta sürdürdüğü oturma eylemine 38'inci gününde polis müdahale etti. Polis ekipleri sabah erken saatlerde alanda bulunan gazi ve şehit yakınlarını gazi uyum evine götürdü. Güvenpark, bariyerler ile kapatıldı.

Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelen er şehit aileleri ve er gazilerinin, eşit özlük hakları talebiyle Güvenpark’ta sürdürdüğü oturma eylemine 38’inci gününde polis müdahale etti.

Polis ekipleri, saat 04.45 sıralarında Güvenpark’a operasyon düzenledi. Müdahale sırasında alanda bulunan er şehit aileleri ve er gazilerinin, polis ekiplerince Güvenpark’tan çıkarılarak gazi uyum evine götürüldü. Müdahalenin ardından Güvenpark polis bariyerleriyle kapatıldı.

GAZİLER YOLU KAPATTI

Oturma eylemindeki gaziler Güvenpark'tan çıkarıldı - Resim : 1

Gazilerin bir kısmı Bilkent Gazi Uyum Evi’ne gönderildi. Bugün içişleri Bakanlığı'nın önünde açıklama yapmak isteyen gazilerin uyumevinden ayrılmalarına izin verilmedi. Bunun üzerine gaziler yolu kapattı.

Oturma eylemindeki gaziler Güvenpark'tan çıkarıldı - Resim : 2

Alandan çıkarılan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Erdem Çerçioğlu, "Bu ülkede gazi olmak değil, terörist olmak gerekirmiş, adam gibi yaşayabilmek için" dedi.

DERVİŞOĞLU'NDAN TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da "Güvenpark’ta hak arayan Kahraman Gazilerimize reva görülen muameleyi kınıyor, zamanlama ve uygulama açısından da manidar buluyorum. Milletin sinir uçlarına dokunan ve vicdanını yaralayan uygulamalardan vazgeçin" tepkisini gösterdi.