YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, belediye meclis seçimiyle AKP’ye geçen Üsküdar Belediyesi önünde açıklamalarda bulundu.
Çelik, ilk seçimin ardından yapılan yeni gözaltılarla eş zamanlı AKP’ye geçen CHP’li meclis üyesi Ayhan Aydın hakkında konuştu.
Çelik, Ayhan Aydın’ın rozeti taktıktan sonra kendisinin arandığını belirterek, "Hüngür hüngür ağlayarak, ben ve vekilimiz Suat Özçağdaş'ın duyacağı şekilde 'Engelli oğlum var, onlara kim bakacak, engelli eşim var, onlara kim bakacak. Beni savcı tutuklamayla tehdit etti, bunlara teslim oldum" dediğini öne sürdü.
Çelik, açıklamasının devamında, "Buradan, bu uygulamayı gerçekleştirenlere sesleniyorum: Sizler var ya, engelli çocuğu, engelli kadını olan bir insanı baskıyla, korkuyla sindirerek teslim aldınız. Siz var ya siz, siz insanlık onurunu ayaklar altına aldınız" dedi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI! AYHAN AYDIN İFADE VERECEK
Özgür Çelik’in iddialarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturmaya başlanıldığı açıklandı. Soruşturma kapsamında Ayhan Aydın'ın söz konusu iddialarla ilgili ifade vermek üzere başsavcılıkta hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi.
CHP’li Üsküdar meclis üyesi Ayhan Aydın, partinin el değiştirmediği ilk seçimin ardından Ahmet Başbaydar, Hüseyin Kazan ve Tahsin Usta ile birlikte partilerinden istifa ederek AKP saflarına katılmıştı.
NE OLMUŞTU?
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın 31 Temmuz’da tutuklanmasının ardından yerine belediye başkanvekili belirlemek üzere Belediye Meclisi 5 Ağustos’ta toplandı. Seçimde CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya ile AKP’nin adayı Dündar Ziya Gültekin yarıştı.
Dördüncü turda Çetinkaya 22, Gültekin 18 oy aldı, dört oy geçersiz sayıldı ve Çetinkaya başkanvekili seçildi ancak Gültekin, Belediye Meclisi kararının iptali istemiyle İstanbul 2. İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
Mahkeme 24 Ağustos’ta, meclis kararının yürütmesini durdurdu. İstanbul Valiliği, yeni başkanvekilliği seçiminin 5 Eylül’de yapılacağını duyurdu.
Seçimin yenilenmesine günler kala belediyeye yönelik soruşturma kapsamında yeni gözaltılar da oldu. Aynı süreçte CHP’li meclis üyeleri Ahmet Başbaydar, Ayhan Aydın, Hüseyin Kazan ve Tahsin Usta partilerinden istifa ederek AKP’ye katıldı. İlk başkanvekilliği seçimi sırasında CHP’nin 27, AKP ve MHP’nin toplam 17 meclis üyesi bulunurken, dört üyenin geçişinin ardından dağılım CHP 23, AKP ve MHP toplam 21 üye olarak değişti.
Üsküdar Belediye Meclisi'nde bu sabah yapılan seçimde CHP ve YENİ Parti'nin adayı Sibel Tan Çetinkaya ile Cumhur İttifakı'nın adayı Dündar Ziya Gültekin yarıştı.
Dördüncü turdaki oylamada Cumhur İttifakı'nın adayı Dündar Ziya Gültekin 23 oy alarak Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçildi.
Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti: Özgür Çelik'ten açıklamaGündem
Türkçe Suriye'de okullardan kaldırıldı: Milyonlarca Suriyeliye bakmanın karşılığı bu mu?Dünya
Kelepir fiyata şirket. Satışa çıktıEkonomi