Rusya’da milliyetçi pop şarkıcısı Shaman (Yaroslav Dronov) ve Rusya'nın internet sansür şefi Ekaterina Mizulina, sürpriz ilişkileriyle "Kremlin'in favori çifti" haline geldi.
Ukrayna'daki savaşa verdikleri destekle tanınan ikili, kamuoyuna hem sevgili olduklarını duyurdu hem de "Biz" adlı yeni bir siyasi parti kurduklarını açıkladı. Partinin ismi Shaman’ın aynı isimli şarkısından geliyor.

33 yaşındaki Shaman, 2022’de Rusya lideri Vladimir Putin’le birlikte sahne alarak Ukrayna’nın dört bölgesinin Rusya tarafından ilhakını kutlamıştı. Ağustos ayında da Kuzey Kore’ye giderek Kim Jong-un için konser verdi.
41 yaşındaki Mizulina ise internetteki muhalif içerikleri hedef alan Güvenli İnternet Birliği adlı kuruluşun başında. Son yıllarda gazetecilerden müzisyenlere 300'den fazla kişiyi "aşırıcılık" gerekçesiyle şikayet ettiği belirtiliyor.

'HÜKÜMETE GİREBİLİRLER'
İngiliz The Times gazetesinin haberine göre Shaman’ın, Kremlin tarafından kültür bakanı yapılabileceği, hatta milletvekilliği için uygun bir aday olabileceği konuşuluyor.
Sevgilisi Mizulina’nın annesi Yelena Mizulina ise uzun süredir Putin yanlısı politikalarıyla bilinen bir milletvekili.
Partilerinin ne tür bir siyasi rol oynayacağı belli değil. Sürgündeki muhalif siyasetçi Yevgeni Domozirov, “Rus faşizminin partisi olabilir" diyor.
'ÇOCUKLARI DECCAL OLUR'
Shaman ve Mizulina çifti, muhalif Ruslar tarafından büyük tepki görüyor.
Mizulina'nın bir dönem Putin’le ilişkisi olduğuna dair doğrulanmamış iddialar bile gündeme gelmişti.
Sosyal medyada ise çiftle dalga geçiliyor. Popüler hiciv hesabı Pezduza, “Eğer Shaman ve Mizulina çocuk yaparsa, Deccal dünyaya gelir” diye yazdı.