PSG-Chelsea finaline damga vuran kavga: Luis Enrique, Joao Pedro'yu yere indirdi
PSG’yi 3-0 mağlup eden Chelsea şampiyonluğa uzandı, ancak maç bitiminde tansiyon yükseldi. İki takım oyuncuları arasında başlayan gerginlik, Luis Enrique’nin Joao Pedro’ya müdahalesiyle alevlendi.
2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Chelsea ile Paris Saint-Germain (PSG) karşı karşıya geldi. ABD'de oynanan bu heyecan dolu mücadeleyi 3-0'lık net bir skorla kazanan Chelsea, şampiyonluk sevincini yaşadı.
Ancak maçın bitiş düdüğünün çalmasının ardından ortam gerildi. İki takımın oyuncuları arasında gerginlikler yaşandı.
PSG Teknik Direktörü Luis Enrique, Chelsea oyuncusu Joao Pedro’ya fiziksel müdahalede bulunarak olaylara neden oldu. Bu müdahale sonrası Pedro, yere yığıldı ve bir süre sahada kaldı.
Paris Saint-Germain’in kalecisi Gianluigi Donnarumma, sahadan çıkarken oldukça sinirli bir tavır sergiledi. İtalyan file bekçisi, Chelsea oyuncularını tünele çağırarak gerginliği daha da arttırdı. Neyse ki, iki takımın teknik heyetlerinin devreye girmesiyle tansiyon yatıştı ve olay tatlıya bağlandı.
Geceye damga vuran olayla ilgili ise Luis Enrique, Joao Pedro ve Cheslea çalıştırıcısı Maresca’dan açıklama geldi.
Joao Pedro, şunları söyledi:
"Onlar kötü kaybedenler. Takım arkadaşımı savunmak için gittim. İtildim ve yere düştüm.”
Luis Enrique şunları söyledi:
“Ben oyuncularımın kavga etmesini engellemeye çalışıyordum. Bu önlenebilir bir durumdu, eminim. Çok fazla itişme vardı. Kaybeden mi? Ben kaybeden değilim. Ben ikinciyim. Üst düzey futbolun içinde kaybeden yoktur."
"Kaybeden, yatağından kalkmayan kişidir. Dediğim gibi, oyuncularımı durdurmaya çalışıyordum. Çok fazla gerilim vardı ve çok fazla itişme oldu. Mantıklı bir şekilde, bu durum önlenebilirdi. Başka bir şey söyleyecek bir şeyim yok."
"Maresca'nın itildiğini ve insanları ittiğini gördüm! Açıkça, amacımız oyuncuları durdurmaktı! Benim tek amacım oyuncuların kavga etmesini engellemekti."
Maresca ise şu ifadeleri kullandı:
“Luis Enrique ile ne olduğunu bilmiyorum. Bir kargaşa gördüm ama tam olarak ne olduğunu emin değilim.”