Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görevden aldığı Ulaştırma Bakanı Roman Starovoyt (53), uluslararası kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü.
Putin'in hiçbir gerekçe göstermeden görevden aldığı Starovoyt, Moskova'daki ölü bulundu. Duma Savunma Komitesi'nin Başkanı Andrei Kartapolov da RTVI'ya yaptığı açıklamada Starovoyt'un ölümünü doğruladı.
Rus yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklarken Starovoyt'un cansız bedeninin Odintsovo bölgesindeki şahsi aracında bulunduğunu doğruladı. Yetkililer ilk belirlemelere göre Starovoyt'un intihar ettiğini söyledi.
"2023'TE HEDİYE EDİLEN SİLAHLA KENDİNİ VURDU" İDDİASI
Batı medyasında yer alan "son dakika" ibareleri haberlerde bakanın ölü bulunduğu ve bir silahla kendisini vurduğu öne sürüldü. Bu konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.
Medyada yer alan haberlerde Starovoyt'un kendisini İçişleri Bakanlığı'nın kendisine 2023'te hediye ettiği bir silah ile vurduğu iddia edildi.
Rus yetkilinin ailesiyle en son 2 gün önce görüştüğü de kayıtlara geçti.

Starovoyt'un neden görevden alındığıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı ancak görevden alma kararının Ukrayna'nın hafta sonu düzenlediği hava saldırılarının ardından gelmesi dikkat çekti.
Putin, bakanın yerine daha önce ulaştırma bakanı yardımcısı olarak görev yapan Andrey Nikitin'i atamıştı.
NE OLMUŞTU?
Hafta sonu düzenlenen saldırıların ardından St. Petersburg ve Nijniy Novgorod’daki havalimanlarında 485 uçuş iptal edilmiş, yaklaşık 1900 uçuşun da ertelendiği duyurulmuştu.
Bunun sonucunda havayolu şirketleri 43 bin uçak biletinin parasını iade etmek zorunda kaldı. 94 bin yolcu otellerde ağırlanırken bu kişilere 354 bin ruble değerinde (4500 dolar) yiyecek içecek sağlanması gerekti.
Rus basınında yer alan haberlerde hafta sonu yapılması planlanan uçuşlarda yaşanan aksaklıkların ülkeye maliyetinin 20 milyar rubleyi (yaklaşık 250 milyon dolar) geçebileceği belirtildi.